I går bröt Djurgården HV71:s långa suddensvit.

I dag var det återigen Jönköpingslaget som drog det längsta strået efter att ha vänt ett 0–3-underläge.

Matchhjälte: Martin Thörnberg.

– En jävla lättnad, säger han direkt efter matchen.

2.20 in på den andra perioden gjorde Djurgården 3–0 i den femte finalen mot HV71.

Jimmie Ölvestad styrde in Niklas Danielssons skott.

36 sekunder tidigare hade 2–0 kommit genom Kristofer Ottosson.

1–0 kom redan i inledningen på den första perioden då Jacob Josefsson slog in en retur på volley.

”Konfunderade”

När pucken sökte sig in bakom Stefan Liv för tredje gången satte HV-spelarna luften i halsen.

– Vi kom in lite galet i matchen. Klart att grabbarna blir lite konfunderade, säger HV-tränare Janne Karlsson till Kanal 5.

Men det var tydligen den kalldusch som behövdes för att laget skulle bli effektiva.

Laget hade nämligen inlett bäst och hade stort skottövertag i den första perioden.

Men de fick inte hål på Gustaf Wesslau – förrän efter tre insläppta mål.

Laine kvitterade

1–3 kom 8.05 in på andra perioden. David Ullström styrde in David Petraseks skott.

Två minuter och åtta sekunder senare när Jukka Voutilainen drog till med ett ordentligt handledsskott.

26 sekunder återstod av den andra perioden när Teemu Laine satte 3–3.

Djurgården hade power play och Marcus Ragnarsson och Andreas Engqvist krockade och tappade pucken till Laine som tog pucken och körde till sig ett friläge. Wesslau kunde inget göra.

– Vi har visat många gånger att i aldrig ger oss, säger HV:s Oscar Sundh till Kanal 5.

Försvaret gick bort sig

HV stärkta av den viktiga vändningen kom in i den tredje perioden och inledde bäst.

Men drygt sex minuter ifrån slutet gjorde Djurgården 4–3.

Andreas Holmqvist fick komma helt fri från sin backposition då HV-försvararna Nichlas Torp och Daniel Grillfors befann sig bakom mål. Mitt i målet tryckte Holmqvist in pucken.

Torp och Grillfors var syndabockar i går.

Fjärde sudden

I dag räddades de av Oscar Sundh som efter två försök tryckte in pucken mellan benen på Wesslau när tre minuter återstod av matchen.

Johan Davidsson var nära att avgöra när tio sekunder återstod men det blev en ribbträff.

Och den fjärde förlängningen för finalserien var ett faktum.

Som i de flesta sudden death-spel det här slutspelet var det HV71 som vann.

Martin Thörnberg satte spiken i kistan 3.02 in på förlängningen.

– Vi får jobba jävligt hårt i dag. Sen gör de mål och vi får jobba ännu hårdare. Det visar en jävla styrka, säger Thörnberg till Kanal 5 direkt efter matchen.