Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-21

Zetterberg tvåmålsskytt

NEW YORK. Nä, Red Wings är inte slut – på långa vägar.

I natt slog de tillbaka genom att nolla Coyotes.

– Vi var bättre i 60 minuter den här gången, säger tvåmålsskytten Henrik Zetterberg efter 3-0-triumfen.

Efter söndagens tunga var det många som undrade om gamla playoff-elefanten Detroit Red Wings börjat få tomt i bränsletankarna och de facto skulle bli utjagad ur slutspelet av en hungrig präriehunden.

I natt kom alltså svaret:

En 3-0-knock.

Betydligt starkare

Matchen var i ärlighetens namn jämnare än de siffrorna antyder; de sista två målen satt först under matchens sista fem minuter..

Men ex-mästarna såg betydligt starkare ut än senast. De tajtade till sitt försvarsspel, begick färre misstag, gjorde det svårare för de oerfarna motståndarna och såg, med fart och kreativitet, till att komma fram i offensiv zon lite oftare.

– Vi var bättre under 60 minuter, lyder Henrik Zetterbergs förklaring när han talar med NHL.com.

– Och spelar man bra är det lättare att få momentum på sin sida.

Magisk passning

Ännu lättare blir det ”the big guns” kliver fram i exakt rätt lägen, och det gjorde de i natt.

Just Zetterberg – nu etta i slutspelets målliga – svarade alltså för två nya mål, först genom en styrning på skott från Niklas Kronwall och sedan medelst ett säreget skott utifrån ena sarghörnet. Därtill slog Johan Franzén en magisk passning till Datsyuks förlösande 2-0-mål.

Nu väntar en rysare i den jämna serien Arizona-öknen natten till fredag.

San Jose har fortsatt svårt att få hål på Colorados målvakt Craig Anderson som senast motade samtliga 51 skott.

I den fjärde matchen släppte Anderson bara in ett mål under den ordinarie matchtiden men 10.24 in i förlängningen kunde San Joses Joe Pavelski avgöra efter förarbete från Douglas Murray.

Segern innebär att San Jose nu har kvitterat matchserien till 2–2.

Nashville har kopplat ett litet grepp om favoriten Chicago och har 2-1 i matcher efter nattens 4-1-seger. Patric Hörnqvist missade andra matcher i rad på grund av skada men Nashville vill inte tala om vilken typ av skada det handlar om.

Noterbart från den här serien är att Nashville inte har gjort ett enda mål på tolv försök i powerplay.