Bofors upp på playoffplats

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-29

Slog mardrömmotståndaren

Bofors – Sundsvall 4-1

Efter tre nederlag mot Sundsvall i höst kunde Bofors äntligen vinna mot sin mardrömsmotståndare, och segersiffrorna skrevs till 4-1.

Peter Wennerström var stor segerorganisatör. Han spelade fram till Mikael Lidhammars 2-0 och Eetu Qvists 3-0 i mittperioden, och där grundlades också vinsten.

Sundsvall reducerade genom Oscar Johansson i den sista perioden, men kom aldrig närmare än så, och istället kunde Wennerström utöka hemmaledningen till 4-1 i tom bur.

Vinsten för Bofors, som var den fjärde raka i Nobelhallen, innebär att laget nu är uppe på den åtråvärda sjundeplatsen i tabellen som innebär spel i playoff.

Mora – Rögle 5-2

Jonas Fransson har klivit fram som given etta i Rögle under hösten men på grund av en muskelskada så kom han inte till spel mot Mora, och med ersättaren Joel Gistedt mellan stolparna så förlorade Rögle.

Mora, som också har sin förstemålvakt Daniel Hansen skadad, vann med 5-2 och Lasse Johansson i hemmamålet motade 17 av 19 skott.

Segern grundlades redan i den första perioden genom tre mål på fem minuter. Först sköt Daniel Viksten 1-1, och sedan följde Jens Jakobs och Mattias Beck upp det med dubbla power play-mål fram till 3-1. Rögle närmade sig i den sista perioden, men Niklas Fogströms 5-2-mål i tom kasse avgjorde definitivt matchen.

Tingsryd – Västerås 5-3

Tingsryd plockade säsongens första seger mot just Västerås i Dackehallen, och när västmanlänningarna återvände till Småland så blev det ett nytt nederlag.

Tingsryd, som tog tredje raka hemmasegern, kopplade greppet i mittperioden där backen Jan Öberg skickade in både 2-2 och 3-2 innan David Fredriksson ökade på till 4-2. Janos Vas 5-3-mål i början av den sista perioden blev avgörande.

Tero Leinonen i hemmakassen räddade 22 av 25 skott.

Tingsryd har nu tre poäng ner till Sundsvall under det negativa kvalstrecket, även om Sundsvall har en match mindre spelad.

Västerås, som innan matchen hade tre raka vinster, gjorde samtliga sina tre mål i power play, och Damien Fleurys 2-1-mål var hans 18:e fullträff för säsongen – vilket gör att han befäster sin position som skyttekung i serien.

Borås – Örebro 3-4

Matchen mellan Borås och Örebro blev ordentligt försenad på grund av problem med isen mellan den första och andra perioden.

I en målmässigt jämn match kunde Örebro till slut bärga samtliga tre poäng. Efter den andra perioden visade resultattavlan 3-3, men då steg lagkaptenen Henrik Löwdahl fram och gjorde det matchvinnande 4-3-målet i power play med bara två och en halv minut kvar att spela. Det var för övrigt Löwdahls andra mål i matchen.

Örebro studsade därmed tillbaka efter två raka nederlag och knaprade också in på Växjö, som överraskande förlorade mot Troja, i tabelltoppen. Örebro är två pinnar efter och har samtidigt fem poäng ner till trean Leksand.

Borås är på allvar indragna i bottenstriden och har bara fyra poäng ner till Sundsvall närmast under det negativa kvalstrecket.