Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-02

Det var fullsatt, åtta svenskar på isen och en blågul målskytt nästan direkt.

Det var egentligen bara ett fel med den första NHL-festkvällen i Globen.

Laget som brukar kallas Swedish Red Wings förlorade mot St Louis, 3–4.

Trots 3–1-ledning efter drygt halva matchen kunde inte Detroit hålla undan. St Louis gjorde tre mål på 5.05 i slutet av den andra perioden och vann i premiären.

Det var andra året i rad som det spelades NHL-ishockey i Sverige och Globen. När Ottawa och Pittsburgh möttes i fjol så var den historiska premiären själva grejen.

Men någon vidare stämning på läktarna blev det aldrig, med Daniel Alfredsson som ende svensk på isen.

Nu kryllade det av svenskar på isen och stämningen var bättre än i fjol, men kanske inte lika hög som förväntat med Detroit på isen. Svensklaget hade som väntat mest stöd, och därför blev det också tystare när St Louis-målen började trillade in.

Svenske backdoldisen Jonathan Ericsson blev Detroits förste målskytt – men fick sedan kliva av. Han fick ett skott på foten i första perioden och tvingades ge upp i början av den andra.

När Ville Leino sköt 3–1 efter 7.17 av den andra perioden såg Detroit ut att gå mot seger. Men tre snabba mål vände på matchen. Veteranen Paul Kariya, som fyller 35 denna månad, gjorde två av målen bakom en något darrig Chris Osgood i Detroitmålet.

Det stannade vid två svenskpoäng med Ericssons mål och en assist från isens bäste svensk, Niklas Kronwall. Henrik Zetterberg, skadeförföljd under försäsongen, syntes inte mycket och behöver fler matcher för att komma i form.

Detroit, som vann skotten med 33–23, har chans till revansch när lagen möts på nytt i Globen på lördagskvällen.