Moras första seger i Ejendals Arena

Marcus Eriksson avgjorde derbyt mellan Leksand och Mora.

Här avgör Marcus Eriksson ”Slaget om Siljan” – och bryter en dyster svit.

4–3 efter straffläggning var Moras första seger i Ejendals Arena.

– Det var skönt. Men det var inte meningen att göra så där, säger han efter sin avgörande straff.

Mora kom till Leksand med ett tungt fakta i bagaget: Laget hade aldrig vunnit i Ejendals Arena.

Men Harald Lückners manskap var fast beslutna att ändra på den saken.

Redan efter 2.57 sköt Mikael Simons ett dragskott som smet in på Eddie Läcks plockhandssida. Och därefter petade Stefan Mann 2–0 på sin egen retur.

Leksands Pierre-Eduoard Bellemare reducerade visserligen bara 37 sekunder senare. Men innan perioden var över utökade Teemu Elomo till 3–1 efter att Oliver Ekman-Larsson skänkt bort pucken till Daniel Viksten, en präktig ”indianare”.

”Tvåa på allting”

Leksand vägrade dock att ge upp och vann andraperioden med 1–0 efter att målkungen Pelle Prestberg prickskjutit.

– Första perioden blev precis som vi hoppades och trodde. Andra perioden är vi däremot inte nöjda med. Vi är tvåa på allting. Vi måste upp med farten och det fysiska spelet, sa Moratränaren Harald Lückner till TV4 Sport inför den tredje perioden.

Men det dröjde inte länge förrän Leksand lyckades kvittera. Morten Green, stående längs kanten, spelade in pucken till Jens Bergenström, som styrde in 3–3.

Vackra straffar

Moramålvakten Robert Kristan verkade inte vara i balans och tjafsade länge med Leksandsklacken efter målet.

Men ordväxlingen påverkade Kristan positivt – för sedan svarade han för flera fantastiska räddningar och räddade Mora till förlängning.

Där böljade spelet fram och tillbaka och med bara sekunder kvar fick Mikael Simons en jättechans att avgöra för Mora. Men Eddie Läck räddade och förde matchen till straffläggning.

Efter oerhört vackra straffar av Leksands Kevin Doell och Pierre-Eduoard Bellemare och Moras Colby Genoway och Marcus Ericsson missade Leksands Pelle Prestberg och Moras Mario Kempe, vilket innebar att skiljestraffar vidtog.

”Hade mycket tur”

Kevin Doell missade sin straff medan Marcus Eriksson kyligt väntade ner Eddie Läck och la in avgörandet med en backhand.

– Det var skönt. Jag missade nämligen en straff i förra matchen, säger Marcus Eriksson till TV4 Sport.

– Han stod långt ut, det var inte meningen att göra så där.

Marcus Eriksson, som har många säsonger i Leksand nakom sig, var annars inte nöjd med hur Mora spelade i slutet av matchen.

– Vi tappade allt. De åkte ifrån oss och snurrade i vår zon hela tiden. Men vi hade mycket tur och Robert var helt sanslös i målet.