"Det borde ha varit matchstraff"

Först gjorde han tre poäng på 32 minuter och avgjorde matchen.

Sen sänktes Simon Önerud av en blindside-tackling från Brett Sterling i mittzon.

– Jag fattar inte varför det inte blir matchstraff, säger Modoforwarden.

Simon Öneruds fina januariform håller i sig. Efter att ha haft sin livs målstreak med mål i fem raka matcher tidigare i månaden avslutade han januari i samma stil i mötet med HV 71.

Först slog han skottpassningen som Adrian Kempe kunde styra in till 2-0, sen utökade han själv ledningen till 3-0 genom ett stenhårt slagskott från strax utanför blålinjen innan han återigen assisterade Adrian Kempe till 4-0 tolv minuter in i andra perioden.

Målet tar den skridskostarke forwarden upp i Modos skyttetopp med 12 gjorda mål.

"Tacklar mig i huvudet"

Simon Önerud fortsatte att vara i händelsernas centrum även efter poängen rasat in. Med bara sekunder kvar av andra perioden spelade han i från sig pucken i mittzon innan han sänktes av en stenhård tackling från Brett Sterling. Önerud blev liggande men Sterling klarade sig helt utan utvisning.

Något som Simon Önerud var starkt kritisk till:

– Jag tycker han tacklar mig fult i huvudet, jag fattar inte varför det inte  blir matchstraff. Den tar rätt i huvudet på mig, säger han i C More.

C more: Kan du spela i tredje perioden?

– Ja jag hoppas det. Jag är stark så det är lugnt, säger Önerud.

Och Modoforwarden hade rätt, han kunde spela vidare i matchen som Modo vann med 5-1.