Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-29

Stjärnan fixade storseger åt sitt Ak Bars Kazan

Mikael Tellqvist släppte fyra mål förbi sig mot Sibir Novosibirsk.

Men det spelade inte så stor roll.

Aleksej Morozov gav Ak Bars Kazan segern genom att göra lika många framåt – i den sista perioden.

Med god hjälp av Tony Mårtensson lyckades Aleksej Morozov göra fem mål i en och samma match förra säsongen.

Utan Mårtensson har det gått lite tyngre för både Morozov och de regerande Gagarin Cup-mästarna, Ak Bars Kazan, som innehar en blygsam sjundeplats i Eastern Conference.

I topp av skytteligan

Mot Sibir Novosibirsk släppte det – för Morozov i alla fall.

Vid ställningen 2-2 inför den sista perioden klev han fram och ordnade en 7-4-seger åt Kazan med fyra mål inom loppet av 18 minuter.

Det betyder att Morozov, som har gjort 13 mål på 17 matcher, nu delar ledningen i KHL:s skytteliga tillsammans med Marcel Hossa, Dinamo Riga och Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva.

Kazans mål vaktades av Mikael Tellqvist, som inlett de tre senaste matcherna på bänken.

Enligt finska MTV3.fi ska klubben dessutom vara på jakt efter den tidigare Moramålvakten, Petri Vehanen.