Henkes 20:e nolla

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-31

I natt var Henrik Lundqvist större än den störste.

Rangers svenske supermålvakt räddade alla 38 skott när rivalerna från andra sidan floden – New Jersey Devils – besegrades med 3-0. Det var Lundqvists tredje nolla för säsongen och tjugonde totalt i NHL-karriären.

NHL

– Jag bestämde mig inför tredje att jag ville ha den här, säger Lundqvist, som tog sin 35:e seger för säsongen, till AP. Jag har inte haft så många nollor som i fjol, så jag är glad över den här. Killarna jobbade hårt för mig ikväll.

Rangers-spelarna var med all rätt imponerade av sin målvakt.

– ”Hank” var ”Hank”. Han var stor ikväll, säger Brandon Dubinsky till NHL.com.

På andra sidan planen stod Martin Brodeur – av många ansedd vara tidernas bäste målvakt i NHL. Men den här kvällen i Madison Square Garden fick han vittja sitt nät tre gånger i den andra perioden och se sig övermannad av Henrik från lilla Åre i Sverige.

Efter att Brodeur slog Patrick Roys segerrekord för några veckor sedan har redan slutspelsklara Devils förlorat sex av sju matcher.

– Det är inte kul, säger Brodeur. Nu är tiden på året då man behöver spela bra, vinna matcher, rycka framåt och ha en bra känsla.

– Just nu är det inte så för oss.

Devils verkade mer intresserade av att märka retstickan Sean Avery än att vinna matchen.

I tredje perioden tappade busen David Clarkson tålamodet med Avery och ville slåss, men Avery vägrade kasta handskarna. Clarkson fortsatte dra i Avery och fick till slut ner honom på isen.

”Bråket” resulterade i 2+2+10 i utvisningsminuter för Clarkson, medan Avery bara fick en tvåa och Rangers ett power play.

– Vi ledde med 3-0 och jag tror inte vi hade tjänat på om jag hade gjort något där, säger Avery.

Svenskarna i övrigt: Fredrik Sjöström fanns med i förarbetet till Rangers första mål, signerat Brandon Dubinsky. Markus Näslund fick sparsamt med speltid – 12:43 – och gick poänglös av isen.

Devils back Johnny Oduya fick ta emot matchens tackling – Avery fick in en riktig propp på svensken i en sargduell. Oduya spelade knappt 21 minuter och slutade på minus ett.

I skadade Rob Blakes frånvaro fick Douglas Murray utökat ansvar i Sharks försvarslinje. Murray fick 21:58 minuters istid – hans högsta notering för säsongen – i matchen mot Calgary och var tongivande i Sharks starka defensiv.

Sharks vann med 2-1 – trots att man förlorade skotten med 17-29.

Därmed blev Sharks först till 50 segrar i årets grundserie, samtidigt som man drygade ut ledningen i Western Conference till fyra poäng före närmast jagande Detroit Red Wings.

Loui Eriksson satte sitt 34:e mål för säsongen, men hans Dallas Stars förlorade ändå mot Phoenix Coyotes.

Matchen slutade 6-5 efter att Petr Prucha avgjort 53 sekunder in på övertidsperioden.

Förutom Eriksson spelade även Nicklas Grossman, Joel Lundqvist, Tom Wandell och Fabian Brunnström för Dallas.

Joakim Lindström gjorde sin första match på nästan tre veckor för Coyotes.

Båda lagen ser ut att missa slutspelet. Dallas ligger bäst till i tabellen, men de har ändå sju poäng att ta in på endast sex matcher om de ska nå slutspelet.