Fick skydd av polis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-17

Fansen krävde ursäkt av LHC-spelarna

Förlust och tre insläppa mål i numerärt underläge blev för mycket. Efter matchen gick Linköpings fans till verbal attack mot sitt eget lag.

JÖNKÖPING. Linköping ledde med 2–0, men tappade till 7–3.

Då blev fansen galna och samlades runt spelarbussen efter matchen. Polis tvingades fösa bort fansen.

– De skrek på spelarna och var otrevliga, säger supporterpolisen Christer Pettersson.

Supporterpolisen Christer Pettersson.

För Linköpings fans var matchen i Kinnarps Arena mycket arbetsam. Först ledde Linköping med 0–2 och spelade en strålande hockey. Sedan fick Linköping två mål bortdömda.

Med litet flyt hade matchen varit punkterad till Linköpings fördel efter första perioden.

Ridå för LHC

Men matchen fick en snöplig vändning och HV71 gjorde fem mål inom loppet av åtta minuter, bland annat tre mål för HV71, som kom till när Linköping spelade powerplay.

Ridå för Linköping.

Det blev för mycket för Linköpings tillresta fans på ena kortsidan. Först vägrade de att lämna arenan och krävde att Linköpings klubbdirektör Mike Helber kom ut till dem och berättade varför tränare och spelare vek ned sig.

– Poliserna kom fram till mig och sa att fansen ville prata med mig. Allt gick lugnt till och jag sa till fansen att jag förstår att de är besvikna. Vi är alla besvikna, säger Mike Helber, tidigare spelare i Linköping, numera klubbdirektör.

Polis tillkallades

Men fansen var inte nöjda. De ville ha en ursäkt även av spelarna och tog sig runt till spelarbussen på baksidan av Kinnarps Arena där de ställde sig vid Linköpings spelarbuss. Polis tillkallades till spelarbussen för att skingra och fösa fansen till supporterbussarna.

– De skrek på spelarna och var otrevliga. Men vi fick snabbt ordning på situationen och allt blev lugnt när vi fick iväg supporterbussarna, säger Christer Pettersson, supporterpolis.

Det här var inte första gången Linköpings fans hamnade i fokus. Vid den första finalen i Kinnarps Arena hetsade de Stefan Liv och skrek nidramsor om Livs mamma. Osmakligt och mycket onödigt.

Nu måste Linköping vinna i morgon – annars vinner HV71 SM-guld. Då behöver de stöd från läktare – inte irritation och missnöje från fansen.