Hörnqvist bakom första Nashville-segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-28

Tack vare Patric Hörnqvists två poäng – ett mål och en assist – kunde Nashville ta sin första seger på försäsongen.

NHL
Patric Hörnqvist.

Columbus Blue Jackets, för dagen svensklöst, besegrades på hemmaplan med 3-1. Hörnqvists mål var matchens första och kom i numerärt överläge efter 11:18 av första perioden. Han sköt ett lågt slagskott från tekningscirkeln som slank förbi målvakten Fredrik Norrenas plockhandske.

Hörnqvist utsågs till matchens bäste spelare.

Nicklas Grossman och Loui Eriksson spelade för Dallas Stars, som besegrade St Louis Blues med 4-3. Grossman, som den här säsongen är tänkt att ta över pensionerade Mattias Norströms roll i laget, noterades för två assist – bland annat på Brenden Morrows matchavgörande 4-2-mål.

Igår blev Ottawa Senators, utan sin lagkapten Daniel Alfredsson, krossade av Montreal Canadiens, 5-0. Men inatt var Alfredsson tillbaka för Senators, och svensken såg med sitt 3-1-mål i slutet av andra perioden till att hans lag fick revansch. Det var lagets sista match innan avresan mot Göteborg.

– Jag ser fram emot det, säger Alfredsson till AP. Det ska bli extra speciellt att få visa runt grabbarna i min hemstad. Jag har skrutit om Göteborg i tolv år, så nu får vi se om jag är en lögnare eller inte.

Toronto Maple Leafs mönstrade tre svenska backar i förlustmatchen, 2-3 efter övertid, mot Buffalo Sabres. Jonas Frögren, Staffan Kronwall och Anton Strålman utgjorde hälften av bortalagets försvar. Jhonas Enroth var påklädd reserv för Buffalo, men fick nöja sig med att vakta båsdörren matchen igenom.

Markus Näslund gjorde sitt första mål i Rangers-uniformen, men hans lag förlorade mot New Jersey Devils med 4-2. Näslunds mål kom i numerärt överläge efter 14:23 av andra perioden.

Joakim Lindström fick nästan 17 minuters istid när Anaheim Ducks slog Phoenix Coyotes med 3-1. Lindström fick förtroendet att spela i både numerärt över- och underläge av sin tränare Randy Carlyle och sköt två skott på mål.

Alexander Edler spelade fram Pavol Demitra till matchens första mål när Vancouver Canucks slog San Jose Sharks med 3-2. Förutom Edler fanns ytterligare två svenska backar på isen – Mattias Öhlund för Canucks och Douglas Murray för Sharks.

Erik Ersberg, Oscar Möller och Per Ledin fanns på isen när Colorado slog Los Angeles med 4–3. Ingen noterades dock i poängprotokollet.