Matchfakta 11/2

Huddinge–Leksand 2–4 (0–2, 2–2, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-11

Serieledarna Leksand plockade planenligt tre poäng i bortamötet med Huddinge.

I en inte alltför underhållande förstaperiod klev gästerna upp till en 2-0-ledning. Mikael Karlberg rakade in ledningsmålet i box play efter 13.18 - och 30 sekunder från slutet sprätte Jens Bergenström in utökningen.

Efter två perioder stod det 2-4 på tavlan. Hemmalaget reducerade till 1-3 och 2-4 bakom Leksands-keepern Eddie Läck, men var aldrig nära att komma ikapp.

- Det var segt idag och märktes att vi har tränat väldigt hårt nu i veckan, men vi slet på och fick ju tre poäng så man ska inte klaga, säger Leksandsbacken Herman Hultgren till Dalademokraten.

I och med segern är också Leksand definitivt klart för spel i kvalserien.

Första perioden: 0–1 (13.18) Mikael Karlberg (Robert Petrovicky) spel fyra mot fem, 0–2 (19.30) Jens Bergenström (Roman Vopat, Tomi Pettinen).

Andra perioden: 0–3 (9.02) Jens Bergenström (Libor Prochazka, Gabriel Karlsson), 1–3 (13.31) Martin Sandgärde (Victor Ahlström, Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 1–4 (18.28) Robert Petrovicky (Mikael Karlberg), 2–4 (19.44) Oscar Ahlström (Christer Andersson, Jim Lundwall).

Skott: 25–30 (7–8, 14–12, 4–10).

Utv, Hudding: 4x2. Leksand: 6x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 1253.

Rögle–Björklöven 4–0 (1–0, 0–0, 3–0)

Rögles målvakt Christopher Nilstorp höll nollan i lagets 4-0-seger mot Björklöven. "Löven" fick förvissa endast tolv skott mot mål, samtidigt som hemmalaget var skickligare offensivt.

Christofer Löfberg fick efter en rad med utvisningar i den första perioden, in ledninspucken i nät bakom Björklöven-målvakten Tobias Lundström. Tiden stod på 18.10 - och trots att det var 21-7 i skott efter två perioder, höll sig ledningen ända till den tredje perioden.

Där dödade Richard Demén-Willaume matchen med två fullträffar inom loppet av 2.5 minuter.

Det var fortfarande elva minuter kvar av matchen men skåningarna kontrollerade händelserna. Och Christofer Löfberg såg till att bli tvåmålsskytt när han avrundade till 4-0.

Första perioden: 1–0 (18.10) Christofer Löfberg (Richard Demén-Willaume, Stefan Erkgärds).

Tredje perioden: 2–0 (6.20) Richard Demén-Willaume (Sebastian Ström), 3–0 (9.01) Richard Demén-Willaume, 4–0 (14.44) Christofer Löfberg (Brett Harkins).

Skott: 30–12 (10–5, 11–2, 9–5).

Utv, Rögle: 6X2. Björklöven: 9x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 3658.