Philadelphia–New York Islanders 3–2

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-13

(1–0, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (10.38) Scottie Upshall 2 (-).

Andra perioden: 1–1 (5.06) Mike Sillinger 2 (Richard Park, Brendan Witt), 2–1 (11.43) Scottie Upshall 3 (Jeff Carter), 2–2 (18.17) Chris Simon 1 (Miroslav Satan, Josef Vasicek).

Tredje perioden: 3–2 (3.24) Mike Richards 10 (R.J. Umberger) spel fyra mot fem.

Skott: 17–26 (4–5, 6–9, 7–12).

Utvisningar, Philadelphia: 5 x 2 min, 1 x 5 min. NY Islanders: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 312 (i Wachovia Center).

Målvakter:

Philadelphia: Martin Biron 92,3%, istid 60.00

NY Islanders: Rick DiPietro 82,4%, istid 58.36

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Inga svenskar på isen

Matchen: När slutsignalen ljöd i Wachovia Center ställde sig publiken upp och hyllade sitt Philadelphia Flyers med en stående ovation. Segern över New York Islanders var den sjätte på sex spelade hemmamatcher och man är därmed det enda laget i NHL som inte tappat någon poäng på hemmaplan. Islanders bjöd dock på en hård match och var på väg att koppla greppet om matchen när Daniel Briere visades ut efter 1.47 av den tredje perioden, men då slog istället centern Mike Richards, 22, till med sitt tredje mål för säsongen i numerärt underläge. Målvakten Rick DiPietro fick problem med ett skott från R.J. Umberger och Richards lyckades slå in returen i mål. Målet skulle visa sig bli segermålet.

– Han slog på pucken ett par gånger och den hoppade in i mål. Dom bjöd på en kontring och det kostade oss matchen, sa en besviken Rick DiPietro till AP.

Centern Daniel Briere, 30, spelade sin 500:e NHL-match. Miroslav Satan assisterade till Chris Simons första mål för säsongen och har därmed svarat för poäng i åtta matcher i rad. Flyers saknade vänsterforwarden Simon Gagne som visar symptom på en hjärnskakning efter att ha klagat på problem med synen och yrsel.

Columbus–Nashville 1–4

(1–2, 0–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (6.39) Jean-Pierre Dumont 5 (Jason Arnott, Martin Erat), 1–1 (6.54) David Vyborny 1 (-), 1–2 (12.33) Martin Erat 3 (Vernon Fiddler).

Tredje perioden: 1–3 (11.43) Jean-Pierre Dumont 6 (Martin Erat, Jason Arnott), 1–4 (19.32) Martin Erat 4 (Jean-Pierre Dumont, Chris Mason) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 30–31 (14–10, 8–11, 8–10).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Nashville: 2 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 12 554 (i Nationwide Arena).

Målvakter:

Columbus: Pascal Leclaire 90,0%, istid 58.40

Nashville: Chris Mason 96,7%, istid 60.00

Matchen: Efter sex raka förluster så har Nashville Predators blivit rena rama segermaskinen. På måndagskvällen besegrades Columbus Blue Jackets på bortaplan och det var sjunde segern på deras nio senaste matcher. Högerforwarden David Vyborny, 32, kvitterade för hemmalaget i den första perioden då han överlistade målvakten Chris Mason och gjorde säsongens första mål. Efter det höll Mason tätt och bjöd till och med på en assist på matchens sista mål. Jean-Pierre Dumont och Martin Erat gjorde två mål vardera och Erat assisterade även till två mål. De fyra poängen var ett personligt rekord för den 26-årige tjecken. Blue Jackets har blivit något av en favoritmotståndare för Predators och det var den tionde raka segern för laget från Nashville.

– Våra avslut och passningar i kväll var riktigt dåliga, sa Blue Jackets coach Ken Hitchcock till AP.

Blue Jackets saknade både Fredrik Modin, 33, och Michael Peca på grund av skador. Modin har problem med ryggen och har missat tio av 17 matcher denna säsong. Peca har en ömmande ljumske och stod över den andra matchen i rad.

Pittsburgh–New Jersey 2–3

(0–2, 1–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (4.40) Travis Zajac 4 (Zach Parise, Dainius Zubrus), 0–2 (10.33) Zach Parise 5 (Brian Gionta, Patrik Elias) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (0.26) Sidney Crosby 10 (Ryan Malone, Ryan Whitney).

Tredje perioden: 2–2 (10.34) Evgeni Malkin 7 (Sergei Gonchar, Sidney Crosby) spel fem mot fyra, 2–3 (14.37) Patrik Elias 3 (Brian Gionta).

Skott: 25–21 (7–5, 7–10, 11–6).

Utvisningar, Pittsburgh: 6 x 2 min. New Jersey: 3 x 2 min.

Publik: 17 096 (i Mellon Arena).

Målvakter:

Pittsburgh: Dany Sabourin 85,7%, istid 60.00

New Jersey: Kevin Weekes 92,0%, istid 59.49

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 0, +1, 18.17

Matchen: Det var två lag med dåligt självförtroende som möttes i Mellon Arena och det var gästerna New Jersey Devils som lämnade arenan med en viktig seger i bagaget. Devils gick i och med 3-2-segern över Pittsburgh Penguins om motståndarna i tabellbotten av Atlantic Division. Devils tog en tvåmålsledning under inledningsperioden, men mål av de unga superstjärnorna Sidney Crosby, 20, och Evgeni Malkin, 21, gjorde matchen målmässigt jämn igen. Det var dock den 31-årige veteranen Patrik Elias som skulle få sista ordet efter att Devils kommit i ett 3-mot-2-läge med fem minuter kvar. Hemmalagets andremålvakt Dany Sabourin hade ingen chans på skottet. Förlusten var Penguins sjätte på de senaste sju matcherna och det rullar inte på för laget som tog imponerande 47 segrar under fjolårssäsongen.

– Vi förtjänade att vinna, men det blev inte så, sa Penguins lagkapten Sidney Crosby till AP.

Crosby har noterats för minst en poäng i sina 17 senaste matcher. I Devils mål stod Kevin Weekes och han svarade för en bra insats. Frågan är om bortalaget valde att vila Martin Brodeur så att han ska kunna ta sin 500:e seger i NHL på hemmaplan, då Devils nu har två raka hemmamatcher på programmet.

Florida–Carolina 3–4

(1–1, 0–0, 2–3)

Första perioden: 1–0 (2.56) Jozef Stumpel 4 (Olli Jokinen, Nathan Horton), 1–1 (18.21) Justin Williams 7 (Frantisek Kaberle, Ray Whitney).

Tredje perioden: 1–2 (0.52) Cory Stillman 10 (Matt Cullen, Rod Brind'Amour) spel fem mot fyra, 2–2 (1.10) Stephen Weiss 2 (David Booth, Cory Murphy), 2–3 (3.31) Justin Williams 8 (Matt Cullen, Ray Whitney), 3–3 (12.02) David Booth 3 (Ville Peltonen, Steve Montador), 3–4 (18.54) Cory Stillman 11 (Trevor Letowski, Mike Commodore).

Skott: 31–36 (11–17, 7–10, 13–9).

Utvisningar, Florida: 8 x 2 min. Carolina: 3 x 2 min.

Publik: 12 715 (i BankAtlantic Center).

Målvakter:

Florida: Tomas Vokoun 88,9%, istid 59.20

Carolina: Cam Ward 90,3%, istid 59.56

Matchen: Carolina Hurricanes Cory Stillman, 33, gjorde sitt andra mål för kvällen med 1.06 kvar av den tredje perioden och såg till att gästerna vann över Florida Panthers med 4-3. Det var dock inga glada spelare som gick in i omklädningsrummet då deras lagkamrat Erik Cole tvingades lämna isen på bår efter 12.34 av den tredje perioden. Cole – som för två år sedan missade stora delar av säsongen efter en mycket allvarlig nackskada – tacklades bakifrån av backen Jassen Cullimore, 34, och in i målvakten Tomas Vokoun. Han låg orörlig på isen i flera minuter innan han las på en bår och bars iväg. Ingen utvisning utdömdes på tacklingen som bedömdes ok av domarna. Hurricanes coach Peter Laviolette noterade sin 200:e seger i karriären. Ray Whitneys assist på 1-1-målet var hans 100:e för Hurricanes.

San Jose–Phoenix 5–0

(1–0, 1–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (18.24) Mike Grier 2 (Torrey Mitchell) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2–0 (18.51) Joe Thornton 7 (Patrick Marleau, Curtis Brown).

Tredje perioden: 3–0 (4.06) Devin Setoguchi 4 (-), 4–0 (15.12) Devin Setoguchi 5 (Jonathan Cheechoo, Joe Thornton), 5–0 (16.33) Joe Thornton 8 (Sandis Ozolinsh, Patrick Marleau) spel fem mot tre.

Skott: 28–25 (8–11, 7–8, 13–6).

Utvisningar, San Jose: 5 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min. Phoenix: 5 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 10 min.

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, 0, 11.56

Matchen: Devin Setoguchi, 20, och Joe Thornton svarade för två mål vardera när deras San Jose Sharks vann med 5-0 över Phoenix Coyotes. Sharks gjorde både 1-0 och 2-0 sent i den första respektive andra perioden och kunde i slutakten målmässigt segla iväg. Evgeni Nabokov räddade alla motståndarskotten och höll nollan för andra gången denna säsong. I bortamålet hade Mikael Tellqvist, 28, det jobbigare trots en räddad straff. Efter 8.22 i den första perioden tilldömdes hemmalaget ett straffslag efter att Joe Pavelski fällts, men Tellan räddade skottet. Lagen möttes även i lördags och kommer att mötas igen på torsdag.