Växjö vann streckmatchen mot AIK

Publicerad 2012-12-09

Förlust igen för Eldebrink

AIK mötte Växjö i jakt på tre ytterst viktiga poäng i bottenstriden.

Men AIK, under nye tränaren Anders Eldebrink, föll för andra matchen på rad på Hovet.

– En väldigt, väldigt bra match och fina poäng, säger Växjös matchvinnare Tomi Kallio till C More.

Ingen Eldebrink-effekt Tränarbytet till trots – AIK:s kräftgång fortsätter.

Växjö fick en drömstart på matchen.

Det tog bara två minuter och 23 sekunder innan Johan Markusson relativt ostört kunde kryssa in och ge smålänningarna ledningen.

Sedan var det AIK som hade matchen, men trots spelövertaget fick stockholmarna inte hål på Fredrik Norrena.

Skral publiksiffra

I sista perioden avgjorde sedan Tomi Kallio för Växjö, när han styrde in Dennis Rasmussens skottpassning.

– I tredje perioden spelar vi bättre och gör 2-0. Jag gör mitt bästa. Jag försöker förbereda mig som en bra hockeyspelare varje dag. Till varje träning och varje match, säger Kallio till C More.

Med blott 13 sekunder kvar tröstmålade målkungen Nicklas Jensen. Dansken rev fram längs med vänsterkanten och sprätte upp pucken i krysset.

”Gör misstag”

– Vi kommer under direkt i en jämn första period. Sen gör vi ett misstag som ger 2-0. När vi gör vårt första har de redan gjort två, konstaterade AIK-tränaren Anders Eldebrink i C More.

Växjö har nu tio poäng ner till AIK under kvalstrecket.

AIK hade inför matchen chansen att gå om Timrå, som efter förlusten i gårdagens utomhusmatch mot Brynäs ligger två poäng före på säker mark.

Anders Eldebrink har hittills tagit två poäng på tre matcher som tränare i Stockholmsklubben.