Aulin derbyhjälte

Publicerad 2013-01-16

Jared Aulin.

Bara två poäng på de senaste fem matcherna.

Men i derbyt mot Västerås fick Örebro sitt efterlängtade trendbrott och vann med 4–2.

Stor segerorganisatör: kanadensaren Jared Aulin med tre poäng.

Det var Västerås som började bäst och tog ledningen efter 08.25 genom Stefan Warg.

Men med bara minuten kvar av den första perioden utjämnade Örebros Jared Aulin.

Den kanadensiska stjärnan gav sedan laget ledningen tidigt i mittenperioden, innan Johan Wiklander spädde på till 3–1. Victor Backman tände hoppet för Västerås och reducerade innan pausvilan. Men i den tredje perioden höll sig Aulin framme igen.

Den här gången spelade han fram Marcus Weinstock till 4–2, som också blev slutresultatet.

I och med segern gick Örebro förbi Oskarshamn i tabellen och ligger nu på åttonde plats. Tre poäng skiljer till Malmö på sista förkvalsplatsen.

Topplaget Västerås är däremot inne i formsvacka och har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Asplöven stod för en imponerande upphämtning när man vände underläge 1–4 till seger med 6–5 hemma (i Luleå) mot Oskarshamn. Lagets ryske poängkung Vyacheslav Trukhno assisterade till tre av målen och är nu uppe i 30 poäng (12+18) den här säsongen. Norrbottningarna klättrade en placering i tabellen och ligger nu elva.