Publicerad 2013-03-17

LULEÅ. Frölunda gjorde ett rejält försök – men utvisningarna förstörde det mesta.

Luleås power play var stekhett och artisten Linus Klasen höll stor show.

Redan på tisdag kan norrbottningarna skaffa sig matchboll i den här kvartsfinalen.

Frölunda gjorde en betydligt bättre match jämfört med senast laget var i Norrbotten. Nu pressade man hemmalaget en bra bit in i den tredje perioden.

Men en dubbelutvisning i inledningen i den tredje perioden sänkte definitivt Frölunda.

Linus Klasen hade en stor kväll med tre poäng och det var just pucktrollaren från Huddinge som pricksköt in 3–0-målet.

Frölunda drog på sig mängder av utvisningar genom hela matchen och var allt annat än nöjda med domarna Marcus Linde och Ulf Rönnmark.

Okej, att någon utvisning var tuff, men Frölunda måste sluta dra på sig onödiga utvisningar. Framför allt gäller det offensiva nyckelspelare som Mathis Olimb och Dick Axelsson.

Luleås seger grundlades i den första perioden.

Fick utdelning

Fram till i dag hade Luleås inte fått någon utdelning alls i power play. Nu var det plötsligt ett vinnande vapen. Mika Pyörälä och Karl Fabricius dubbelstyrde in 1–0 efter en läcker skottpassning av Linus Klasen. Och med 40 sekunder kvar av perioden sköt Daniel Gunnarsson smart in 2–0 bakom en skymd Julius Hudacek.

Annars kom Frölunda bra in i matchen och hade kontroll på Luleå i inledningen. Hemmalaget var inte i närheten av den fart och intensitet som de skruvade upp i den första matchen.

Men i ett moment var Luleå överlägset under hela matchen, och framför allt i den första perioden: kampen framför de båda målen.

När de väl skapade sina chanser satt de ett enormt tryck mot Julius Hudaceks mål.

Andra perioden blev förryckt av utvisningar. Luleå drog sig tillbaka och spelade på tvåmålsledningen och det var nära att straffa sig ett par gånger. Men målvakten Johan Gustafsson kom upp stort de gånger Frölunda satte tryck mot målet.

Orkar inte hela vägen

Frölunda är stundtals skickligt att hålla i pucken och rullade upp Luleås täta försvar ibland, ändå räcker det inte hela vägen. Man klarar inte/orkar inte spela med den konsekvens som det krävs för att vinna i Luleå. Norrbottningarna pumpar på med sitt konsekventa spel i vartenda byte och det finns inte utrymme att slappna av den sekund.

På tisdag är det ny match i Göteborg och den måste givetvis Frölunda vinna. Om de lyckas med det sätter de rejäl press på Luleå att vinna den femte matchen på torsdag.