Dagens namn: Birgitta, Britta

Detroit vann till slut – trots tappade 4-0

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-31

NEW YORK. Sicken match!

Detroit lyckades tappa en 4-0-ledning mot Edmonton i natt – men vann till sist med 5-4 i alla fall.

Att de ligger hjälplöst sist i hela ligan spelar ingen roll – Edmonton fortsätter spöka för Detroit.

I natt höll det alltså på att sluta med nytt fiasko – trots att ex-mästarna hade ledningen med 4-0 17 minuter in i andra perioden.

Men just då lyckades Edmonton göra två snabba mål, i början av tredje följde de upp med ytterligare ett och tio minuter in i slutakten kvitterade de också.

Just då var det ingen i Joe Louis Arena som trodde något annat än att ett chockskadat Detroit skulle förlora, men kors i både tak och golv – med dryga minuten kvar av matchen slog Brad Stuart, av alla, till och bärgade båda poängen åt hemmalaget.

Liljas första mål

Starkt att komma tillbaka förstås, men naturligtvis skulle rödvingarna aldrig ha hamnat i ett dylikt läge. Händer något liknande under det slutspel som väntar om två veckor är det garanterat morsning och goodbye direkt.

Noterbart i övrigt är att Andreas Lilja gjorde sitt första mål för säsongen – och därmed sitt första mål på över ett år. Han har ju just gjort comeback efter den hjärnskakning han drabbades av i februari 2009 . Det var matchens första mål skåningen satt och han gjorde det med en styrning framför kassen – gissningsvis den första i NHL-karriären...

Även Niklas Kronwall och Johan Franzén satte varsin balja. Den senare noterades också för en assist, liksom Henrik Zetterberg och Tomas Holmström två gånger om.