Challes supersågningar efter förlusten mot Linköping

Det var individuella misstag som låg bakom Modos förlust i kväll.

Då tog Challe Berglund bladet från munnen och sågade sina spelare.

– Han är puckkåt, inte mikrofonkåt, sade han om Byron Ritchie, och fortsatte med att såga Anton Hedman:

– Han tror att han spelar nån jävla julmatch.

Efter 2–3 mot Djurgården senast hade Challe Berglund inför kvällens match pekat på några saker som laget inte gjorde bra.

Om laget följde dessa borta mot Linköping i kväll?

Inte riktigt.

Efter en ganska svag insats blev det 2–7 för Modo.

Individuella misstag

Den största anledningen till förlusten var individuella misstag av Modos spelare, framför allt vid två av målen,

Det första misstaget kom vid Linköpings 2–1-mål, 1.29 in i den andra perioden. Jeff Ulmer stod bakom målet och spelade fram till Jaroslav Hlinka som stod framför mål och stötte in pucken bakom Niklas Dahlberg i Modos mål. En dryg meter från Hlinka stod Modos Byron Ritchie, utan att göra något för att ta bort Hlinka.

– Vi kan skriva ett namn på i stort sett alla våra baklängesmål i dag. Jag menar: När de gör 2–1 – Byron Ritchie står och tittar på puckjäveln bakom mål fast vi har sagt att det är en mot en och han har sin gubbe. Nej, han är puckkåt och inte mikrofonkåt, utan puckkåt. Ja, då blir det mål, sade han till Canal Plus i den andra periodpausen och syftade på Septembers megahit "Mikrofronkåt" som hon gjorde i tv-programmet "Så Mycket Bättre".

”På Tranebergs IP”

Nästa spelare som fick känna på Berglunds såg var Anton Hedman, som enkelt tappade pucken och lät Jeff Ulmer göra 4–1 12.06 in i den andra perioden.

– Anton Hedman får pucken på bladet och tror att han är på Tranebergs IP och spelar nån jävla julmatch. Istället för att ge bort pucken blir han av med den till Ulmer som får trycka in den, sade han.

Jonsson gav bort

Dessa situationer var inte de enda där Modos spelare agerade alldeles för svagt. Vid 6–2 gav Hans Jonsson bort pucken till Martin Laumann Ylven i Modos zon, och vid 7–2 gick Byron Ritchie bort sig totalt.

I den tredje perioden var det stundtals kaos i Modos försvar, och Challe Berglund, som såg väldigt uppgiven ut i slutet av matchen, fick inte den tidiga julklappen han hade önskat sig.

Efter matchen stängde Modo in sig i omklädningsrummet och tränare Berglund vägrade att ställa upp på en tv-intervju.