Arlbrandt vände matchen mot HV71

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-25

Låg bakom samtliga tre mål

Pär Arlbrandt bjöd på två mål och en assist när Luleå vände och vann matchen mot regerande mästarna HV71.

Luleå leder nu elitserien och den tredje perioden mot HV visade på ordentlig moral.

– Vi ger inte upp, konstaterar Luleås Niklas Olausson till Canal Plus.

HV71 fick en drömstart mot Luleå och gick ifrån till 2–0 efter den första perioden.

Martin Thörnberg var inblandad i båda målen, den första gjorde han själv. Det andra drog han till med skott från blå som Jukka Voutilainen styrde in.

En av anledningarna till att Luleå inte riktigt kom i matchen i första perioden var Janne Niinimaa som var utvisad vid HV:s första mål. Under matchens gång drog han dessutom på sig ytterligare tre utvisningar.

Två gånger Arlbrandt

Luleåreduceringen kom dock efter 8.08 i mittperioden när Pär Arlbrandt ryckte till sig pucken och skickade in den.

Arlbrandt skulle också sätta kvitteringen i powerplay i den tredje perioden efter att ha gjort en snygg dragning där han lurade HV-målvakten Daniel Larsson.

Med tio minuter kvar att spela tog Luleå över ledningen och återigen var Arlbrandt inblandad. Returen från hans skott skickade Mats Lavander in.

”Sjabblar bort det”

3–2 till Luleå blev slutresultatet och Luleå behåller ledningen i elitserien efter fyra omgångar.

– Vi ger inte upp. Vi jobbade ner dem helt enkelt, säger Luleås Niklas Olausson till Canal Plus.

– Vi sjabblar bort det här. Vi gör en bra bortamatch till den sista perioden, konstaterar HV-lagkaptenen Johan Davidsson.