Djurgården spelade bättre – förlorade ändå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-21

Trots storspel och kraftigt övertag kunde inte elitserielaget vinna

Djurgården såg ut att vara på väg mot seger mot Eisbären Berlin i European Trophy.

Men kraftigt spelövertag räckte inte för elitserielaget.

Josef Boumedienne fastställde slutresultatet med ett självmål.

Josef Boumedienne.

Eisbären slog Färjestad med klara 5–2 i går kväll.

På lördagen var det dags att slå nästa svensklag.

Eisbären tog ledningen efter fyra minuter genom Tyson Mulock när han tog pucken av Oscar Eklund i Djurgårdszonen och sedan lurade Stefan Ridderwall i målet.

Jimmie Ölvestad fick möjligheten att kvittera sju minuter senare när han blev nedriven och därefter fick lägga en straff. Straffen satte han hårt och säkert mellan benen på Rob Zepp i Eisbären-kassen.

Daniel Brodin fick matchstraff i slutet på den andra perioden efter att ha delat ut en huvudtackling, men stängs inte av i nästa match.

Låg sista period

I den andra perioden tog Djurgården över matchen och hade skottstatistiken 14–5. Ledningsmålet gjorde Josef Boumedienne på en retur från Stefan Söders skott.

Men i den tredje perioden hostade Eisbären upp sig och Djurgården var ineffektiva. 2–2 kom, och 3–2 till Eisbären gick stolpe in.

Slutresultatet fastställdes av Boumedienne som styrde in 4–2 i egen kasse.