Vancouver utjämnade efter ny Sedin-show

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-22

NHL:s poängkung Henrik Sedin avgjorde med 2.52 kvar att spela

Vancouvers svenskar stod i fokus när Canucks utjämnade matchserien mot Los Angeles Kings.

Daniel Sedin svarade för tre assist i en smått galen slutperiod och brorsan Henrik sköt avgörande 5-4.

NHL
Poängkungen Henrik Sedin gjorde sitt första mål i årets slutspel.

Det skulle dröja nästan tolv perioder innan NHL:s poängkung Henrik Sedin fick sätta pucken i nätmaskorna i årets slutspel. Och det var ett mycket viktigt mål.

I underläge 2-1 i matcher och i underläge 3-2 inför tredje perioden var Canucks tvunget att hitta på något. Och som så många gånger förr var det Sedin-bröderna som satt inne med lösningen.

Svenskt poängfyrverkeri

I en galen slutperiod visade tvillingbröderna sin storhet. Daniel inledde poängfyrverkeriet med att passa fram Mikael Samuelsson till kvitteringen 7.29 in i slutakten.

Fem minuter senare hade gästerna vänt på steken efter att Sami Salo prickat rätt med ett slagskott – framspelad av Daniel och Henrik.

Och det skulle komma mer.

Kings kämpade sig i kapp till 4-4 innan en snabb spelvändning signerad Sedinarna avgjorde matchen definitivt. Henrik snodde pucken djupt nere i egen zon och kunde efter samarbete med Daniel skära in framför mål och sätta pucken i mål bakom Kingskeepern Jonathan Quick.

I ett sista desperat försök att få till en kvittering blottade sig hemmalaget bakåt och Ryan Kessler kunde fastställa slutresultatet 6-4 i öppen kasse.

Därmed är matchserien utjämnad till 2-2. Nu reser lagen norrut för match fem, som spelas i Vancouver natten mot lördag.