Dagens namn: Birgitta, Britta

"Fantastiskt att få avgöra"

Publicerad 2020-12-08

Borna Rendulic avgjorde mot Leksand. Arkivbild.

Örebroforwarden Borna Rendulic avgjorde med matchens enda mål i förläggningen hemma mot Leksand.

Sviten mot dalalaget är uppe i elva raka segrar i SHL.

– Det är skönt att vara igång igen och fantastiskt att får avgöra det här, sade matchhjälten i C More.

Efter drygt två veckor utan matchspel på grund av coronaläget i laget har Örebro fyra matcher på sju dagar. På tisdagskvällen inledde alltså ett något ringrostigt Närkegäng den intensiva matchveckan med att hemmabesegra Leksand, vilket också betydde elfte raka vinsten i inbördes möten i SHL. Senast 2015 lyckades Leksand besegra Örebro.

Men det bjöds knappast på någon sprudlande målfest i Örebro – alla tre perioder förblev mållösa och först i förläggningen klev alltså Borna Rendulic fram och gjorde enda målet.

Gästerna piggast

Gästerna började dock piggast – och vann skottstatistiken med klara 16–7 i första perioden. Jonas Arntzen som fick chansen i hemmalagets bur och som har ett förflutet i Leksand räddade då Örebro flera gånger om. Andra perioden blev sedan betydligt chansfattigare trots att Leksand åkte på tre raka utvisningar.

– Det är fram och tillbaka och ingen bra match. Den kan inte vara speciellt rolig att titta på. Det känns nästan som att vi är lite rädda när vi har pucken, sade Örebros stjärnforward Mathias Bromé i C More efter andra perioden.

– Pucktempot måste upp i powerplay, vi håller i den för länge och bara väntar. Då är det lätt att försvara sig, tillade Mathias Bromé som levererat 17 poäng (3 mål och 14 assist) på 19 matcher.

Bromé kan lämna

Men Bromé har troligtvis inte så många matcher kvar i Örebrotröjan då NHL-lånet snart måste vara redo att åka över till Detroit, eftersom NHL-säsongen ser ut att börja i mitten av januari.

I tredje perioden hade båda lagen chanser att avgöra, men lagens båda målvakter – Örebros Jonas Arntzen och Leksands Janne Juvonen – fortsatte att storspela och spika igen totalt. Dryga minuten in i förlängningen spräckte dock Örebroforwarden Borna Rendulic målnollan när han sprätte in pucken med ett rappt skott.