Bofors tappade mark till Leksand

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-15

Så gick det i alla matcher

Bofors–Mora 4–5

Tabelltvåan Bofors har imponerat på alla så här långt. Mot Mora räckte man inte till. Karlskogalaget noterade sin andra nollpoängare för säsongen. Dalalaget ägde den första perioden som hade en rättvis 2–0-ledning med sig till pausvilan. Hemmalagets publik som blivit bortskämda så här långt var missnöjda och buade. Kanske var det av den anledningen som Bofors fick fart på skridskorna i andra. 0–2 blev det till 3–2 och man började känna lukten av en ny trepoängare. Men Mora ville annat och vände tillställningen. Bofors reducerade till 4–5 i slutminuterna men kom inte närmare. Mora går upp till en sjätteplats. Karlskoga-laget behåller sin andraplats – och har fyra poäng upp till Leksand som är etta.

Västerås–Troja/Ljungby 5–2

Västerås tog tre poäng mot Troja/Ljungby och är sjua i allsvenskan.Hemmalaget var det bättre laget och Christian Larrivée slog in ledningspucken tidigt i mittperioden. Trots att Troja replikerade och gjorde två raka mål i numerärt överläge – räckte man inte till. Västerås har dock fortsatta problem med sitt power play-spel, vilket lär förbättras om man ska vara med och kriga om en play off-plats. I första perioden (0–0) fick man chansen i spel fem mot tre i hela en minut och 45 sekunder – utan resultat. Och det var gästerna som var närmast ett mål sett över hela perioden.

– Vi var jäkligt illa ute den första halvan av matchen, säger Västerås tränare Lars Ivarsson till vlt.se.

Han fick till slut se sitt VIK klara tre poäng efter bara ett mål i numerärt överläge. Och det var matchens viktigaste fullträff som avlossades från Dennis Rasmussens klubba och betydde 3–2. I tredje gjorde hemmalaget två mål och segern var ohotad.

– Vi spelade bra i den sista perioden och det tar vi med oss, säger Lars Ivarsson.

Oskarshamn–Örebro 3–2 efter straffar

Oskarhamn vann bottenmötet. Smålänningarna knep bonuspoängen efter den nionde straffrundan. I och med de två poängen lämnar Oskarshamn jumboplatsen och petar ner Björklöven som återigen är sist i tabellen – trots gårdagens trepoängare. Nyckelsekvensen som starkt bidrog till segern var Christofer Löfbergs fullträff i box play i tredje perioden. Målet betydde 2–1. Strax därefter kvitterade Henrik Löwdahl och matchen gick till förlängning där hemmalaget var närmast segern – och till slut fick man alltså med sig två poäng. Örebros målvakt Mark Owuya har efter en rätt svag inledning börjat hitta formen och ikväll var han en stor anledning till nykomlingens poäng.