Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-24

Utklassade Blackhawks i den fjärde semifinalen

Förhandssnacket handlade om hämnd och hatmöte.

Det blev inte ens en match.

Detroit Red Wings utklassade Chicago Blackhawks med 6–1 i den fjärde semifinalen.

NHL
Niklas Kronwall och Marian Hossa jublar.

Det var upplagt för en klassisk slutspelsfajt. Inför matchen lovade Chicagos Brian Campbell hämnd för Niklas Kronwalls monstertackling på Martin Havlat, samtidigt som lagens coacher utkämpade ett hett ordkrig.

Då Nicklas Lidström och Pavel Datsyuk tvingades lämna återbud till matchen, var det också läge för Chicago att kvittera till 2–2 i matchserien.

Men i stället blev det en matchbild ingen hade väntat sig.

"Zäta" tvåmålsskytt

Anledningen: Detroit var helt enkelt för bra.

Marian Hossa, Johan Franzén och Valtteri Filppula såg till att Red Wings hade en 3–0-ledning i början av den andra perioden. Jonathan Toews blåste lite liv i matchen med sin reducering, men bara 12 sekunder senare sköt Marian Hossa 4–1 efter en läcker soloprestation.

Redan där började Chicago fundera på match nummer fem. Henrik Zetterberg avrundade Detroits målskytte med två kassar i power play.

Red Wings har nu 3–1 i matcher och spelar nästa gång på hemmaplan. Men det finns en del frågetecken i laget. Det är oklart om Nicklas Lidström och Pavel Datsyuk är tillbaka efter sina skador och dessutom utgick målvakten Chris Osgood efter två perioder.