Prestberg hade lekstuga hemma mot Bofors

Seriesegraren Leksand drar ifrån i toppen av tabellen.

Pelle Prestberg avgjorde matchen i andra perioden och var isens bästa spelare.

Med tre mål och en assist var det plötsligt 4–0 och matchen var död.

Den hårdskjutande forwarden stannade inte upp poängskörden där. I tredje gjorde han även 6–0 och fastställde slutresultatet.

Fyra mål och en assist från Prestbergs klubba alltså.

– Pelle är i ett otroligt stim just nu och det är bara att mata puckar till honom hela tiden. Han är ju ändå en av Sveriges bästa målskyttar, säger Leksandsforwarden Marcus Weinstock till klubbens hemsida.

Det var total utklassning, trots att laget fortfarande dras med skador. Ikväll var även backen Thomas Rhodin borta på grund av en lindrig skada samt poängmakaren Patrik Carlsson.

Tio juniorer hade Dalaget på isen.

Målvakten Joacim Eriksson höll sin femte nolla för säsongen och är tvåa i målvaktsligan efter Almtunas superlöfte Fredrik Petterson-Wentzel.

Ikväll bjöd Leksandstalangen även på en magnifik superräddning i första perioden av världsklass.

AIK–Mora 3–4 efter straffar

Kvällens mest svängiga och ovissa match spelades på Hovet i Stockholm.

Efter en mållös och jämn förstaperiod blev det islossning i mittakten. AIK svarade för en rejäl målexplosion och såg för en stund ut att ha avgjort matchen.

På drygt två minuter gick Solnalaget upp till en 3–0-ledning.

Christian Sandberg, Richard Gynge och Tobias Ericsson fick hemmapubliken att känna doften av tre poäng.

Mora gjorde ett målvaktsbyte i samband med det tredje målet. Lars Johansson kastade in handduken och Daniel Hansen fick chansen mellan stolparna – och han tog den.

Det var ett matchavgörande drag.

I slutminuterna reducerade Mora två gånger om och det var match igen.

Bara 20 sekunder in i tredje kvitterade Alexander Hilmerson. Resultatet höll i sig ända in till förlängningen. Där fullbordade Mora sin vändning.

I box play avgjorde Mikael Zettergren tillställningen inför en besviken hemmapublik.

Oskarshamn–Västerås 2–5

Oskarshamns tränare Tommy Salo kände sig missnöjd med situationen i klubben och hoppade av sitt uppdrag tidigare i veckan.

Assisterande tränaren Michael Larsson tar tillfälligt över huvudansvaret.

Och han fick en tung start.

Jumbon hade inte något att säga till om mot ett effektivt Västerås.

IKO kvitterade tidigt i mittperioden till 1–1 på straff men innan perioden var över hade bortalaget dragit ifrån till en 3–1-ledning och skaffat sig ett fint utgångsläge inför tredje.

Jonathan Zion reducerade till 4–2 sju minuter före slutet i tredje men närmare kom inte jumbon.

Västerås vann med 5–2.

Malmö–Sundsvall 3–1

Malmö gjorde sitt jobb och tog tre poäng mot Sundsvall.

Lagets första seger på fyra matcher.

Gästerna stod upp förvånansvärt bra i första perioden och skåningarnas ledningsmål kom så sent som 36 sekunder före pausvilan efter Kim Staals fullträff i spel fem mot fyra.

I andra var det Malmö som pressade på rejält för ytterligare ett mål men Sundsvalls burväktare Joakim Lundström höll laget kvar i matchen.

Bästa bortamöjligheterna var när laget spelade i numerärt överläge två gånger men lyckades inte kvittera. Malmö spelade bra defensivt.

I tredje kom målen retroaktivt. Sacha Treille och Patrik Hersley såg till att det blev tre poäng.

Sundsvall reducerade men målet kom bara sju sekunder före slutsignalen.

Malmö kliver upp på en tredjeplats.

Örebro–Borås 2–1

Örebro kämpar för att dra ifrån sina bottenkollegor kring det nedre kvalstrecket.

Ikväll tog laget hem en viktig trepoängare mot tabellåttan Borås.

Segern satt långt inne, men någon gång ska väl nykomlingen ha marginalerna vid sin sida?

Backen Justin Hurtz avgjorde i power play bara 22 sekunder före slutsignalen.

Örebros målvakt Mark Owuya räddade 29 av 30 skott och var en av matchvinnarna. Djurgårdslånet har börjat hitta formen efter en mycket svag inledning av säsongen.

Örebro har nu hela fem poäng ner till strecket.

Play off-drömmarna är dock långt borta. Hela 14 poäng har man upp till Bofors, Almtuna och Mora som står på samma poäng.