Dagens namn: Nils

Björklöven har greppet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-01

Men Rögle och OS-backen Jönsson gör vad som krävs

Rögle med OS-hjälten Kenny Jönsson åter i laget vann stort mot Nybro i jakten på en plats i kvalserien.

7-1 efter ett mål av Jönsson men samtidigt vann Björklöven borta mot AIK och det är fortfarande fördel norrlänningarna.

Malmö, Skellefteå och nu även Bofors. Tre allsvenska lag är klara för kvalserien till elitserien.

Två till vill dit men bara ett får plats. I dagsläget innehar Rögle fjärdeplatsen med en poäng tillgodo på Björklöven men Umeålaget har en match mindre spelad.

Onsdagens omgång stärkte Björklöven aktier. Båda lagen vann visserligen men ”Löven” gjorde det borta mot AIK medan Kenny Jönssons Rögle mer programenligt slog Nybro hemma med 7-1.

Trivs jättebra

Ängelholmslaget vann skotten med 47-17 och redan efter fem minuter hade hemmalaget ledningen med 2-0. Nybro reducerade visserligen genom Robert Kimby men när Kenny Jönsson satte 3-1 var kvällen över för smålänningarna.

– Roligt, och kul att spela med Rögle igen. Jag trivs jättebra här hemma. Fast jag var mer påpassad, och blev mer tacklad här än där nere, sade Kenny Jönsson till TT.

Derbyn avgör

Björklöven fick en bra start med två snabba mål i den första perioden genom Erik Forsell och Johan Bergmark. AIK kom ikapp i början av den tredje perioden men Björklöven kunde återigen dra ifrån och Erik Forsell avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

Björklöven har allt i sina egna händer och segrar mot Hammarby (b), Västerås (h) och Skellefteå (b) ger kvalserieplats.

Rögle behöver slå Malmö (b) och Växjö (h) för att ha chans till avancemang.