Viktor Fasths ersättare släppte två enkla mål när AIK föll på straffar.

AIK saknade Viktor Fasth mot HV 71. Succémålvakten har magmuskelproblem och tvingades lämna återbud efter landslagsspelet.

Och Fasths ersättare Markus Svensson fick ingen rolig start i målet.

Noah Welch styrde enkelt in 1-0 bakom Svensson efter tio minuter.

– Det är lite trafik framför Markus i det läget. Men det ser väldigt, väldigt billigt ut, säger Canal plus expert Tomas Johansson.

”Inte bra alls”

Stefan Johansson kvitterade dock med tre minuter kvar av perioden. Men innan paus stod Svensson för ett nytt svagt ingripande när Kamil Piros satte 2-1.

– Det där var inte bra, en backhand-flip under armen, inte alls bra, säger Johansson.

Oscar Ahlström kvitterade för AIK i den andra perioden och Svensson spelade upp sig rejält.

Voutilainen avgjorde

Men med fem minuter kvar av andra fick målvakten kapitulera när Johan Davidsson satte 3-2 i krysset.

AIK fick chansen med två minuter kvar. Men Victor Ahlström brände straffen. Brorsan, och målskytten, Oscar satte dock 3-3 med bara en och en halv minut kvar och tog matchen till förlängning.

Det krävdes dock ett straffavgörande. Där blev Jukka Voutilainen hjälte för HV som därmed fick med sig extrapoängen.

– Det är klart det är skönt att få med sig en poäng när vi kvitterar så skönt, men samtidigt så skapar vi väldigt mycket i den andra perioden, säger Daniel Rudslätt till Canal plus.