AIK vann efter Melins sågning

Uppdaterad 2012-02-17 | Publicerad 2012-02-16

4-1 i derbyt mot Djurgården efter starka vändning

AIK vände underläge till seger med 4-1 i det viktiga elitseriederbyt mot Djurgården. Den stora vändningen kom på 32 sekunder i den andra perioden sedan AIK:s tränare Roger Melin gått ut och sågat lagets insats i den första perioden.

Djurgården dominerade den första perioden stort och tog rättvist ledningen genom backen Erik Gustafsson som spräckte AIK:s reservmålvakt Niklas Lundströms nolla.

AIK:s tränare Roger Melin var mycket besviken på sina spelare efter den första perioden.

– Vi gör vår sämsta period på de fyra år jag varit här. Nu ska vi försöka släppa loss mer energi och stötta varandra, sade Melin till Canal Plus.

Vände på 32 sekunder

Det var precis vad AIK gjorde. Även om det skulle dröja nästan 15 minuter i den andra perioden innan AIK kvitterade. Målet kom i powerplay genom Robert Rosén, som därmed gjorde mål för sjätte matchen i rad.

– Det känns bra i både huvud och kropp just nu, det gäller bara att gilla läget nu när det drar ihop sig i serien, säger Rosén till Canal Plus.

32 sekunder efter Roséns kvittering gjorde Oscar Ahlström 2-1 efter dåligt markeringsspel av Djurgården.

Trots en timeout fortsatte Djurgården att rasa ihop. Victor Ahlström stod bakom målburen och slängde in en puck som styrdes förbi Djurgårdens målvakt Gustaf Wesslau till 3-1.

I den tredje perioden kontrade Daniel Rudslätt in 4-1.

Zabel förbannad

Djurgårdens tränare Tony Zabel, som basade i sitt första a-lagsderby var mycket besviken, på sitt lag.

– Man blir förbannad. Hela jävla spelet ska inte falla ihop på några minuter. Det är för jävla dåligt ansvar, som vi startat måste vi hålla hela vägen, säger han till Canal Plus.

Djurgården har förlorat fyra av fem matcher sedan Zabel tog över och stockholmarna ser i och med förlusten allt mer ut som ett kvalserielag.

I och med segern har AIK vunnit fler derbyn än Djurgården den här säsongen. Det är första gången sedan 1984 som AIK vunnit fler derbymatcher under en säsong.