Matchfakta 1/2

Leksand–Hammarby 7–2 (2–0, 3–2, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-01

Richard Jackman debuterade för Leksand. Men han kunde fått en lugnare start. Redan efter tio sekunders spel åkte backen på en utvisning. Hemmalaget redde dock ut det numerära underläget och kunde i stället slå in 1–0 (6.53) i lagets första power play när Jonas Elofsson hittade nätet bakom Hammarbys målvakt Carl-Johan Klint.

Efter 13.28 rakade Herman Hultgren rättvist in utökningen, och det var rättvist. Skotten slutade 16–3 och i mittperioden var det tack och god natt för Bajen.

När halva matchen var spelad stod det 5–0 på tavlan. Matchen var givetvis avgjord även om Christopher Dahlén reducerade två gånger om i slutet.

I slutperioden fortsatte Leksand med vad man påbörjat i andra perioden.

Michal Grosek slog in sitt första mål i Leksands-tröjan. Fullträffen betydde 7–2 och var matchens sista mål.

– En helt okej match. Vi gör vad man kan förvänta sig av oss, även om det blir avslaget från början, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dalademokraten.se.

Första perioden: 1–0 (6.53) Jonas Elofsson (Morten Green, Michal Grosek) spel fem mot fyra, 2–0 (13.28) Herman Hultgren (Gabriel Karlsson).

Andra perioden: 3–0 (5.13) Jens Bergenström (Richard Jackman, Gabriel Karlsson), 4–0 (8.14) Elias Granat (Johan Eneqvist, Johan Hägglund), 5–0 (10.36) Robert Petrovicky (Mikael Karlberg, Richard Jackman) spel fem mot fyra, 5–1 (13.24) Christopher Dahlén (Richard Gustafsson, Henrik Pettersson), 5–2 (19.32) Christopher Dahlén.

Tredje perioden: 6–2 (4.25) Pierre–Edvoard Bellemare (Richard Jackman, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra, 7–2 (18.48) Michal Grosek (Morten Green, Juha Lind).

Skott: 49–22 (16–3, 19–11, 14–8).

Utv, Leksand: 5x2. Hammarby: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 3882.

Bofors–Malmö 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)

Den första perioden (0–0) mellan Bofors och Malmö i Nobelhallen blev tight och målchanserna kan räknas på en hand.

Hemmalaget var givetvis nöjda och hade därmed hållit nollan i nästan sju hela perioder.

– Jag tycker att vi gjorde en jättebra period. Vi agerade respektlöst och stod verkligen upp på ett tilltalande sätt, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Men glädjen stannade till i mittperioden när gästerna slog till två gånger om inom loppet av tre minuter. Daniel Casselståhl svarade för en fullträff redan efter 1.25, och Andreas Byström utökade sedan ledningen till 0–2, vilket även var siffrorna i paus.

Hemmalaget fick kontakt när Andreas Sundin reducerade i tredje perioden, men det var Malmö som plockade tre poäng, även om Bofors vann skotten.

Mikael Wahlberg och Fredrik Eriksson såg till att tillställningen slutade 1–4.

Andra perioden: 0–1 (1.25) Daniel Casselståhl (Calle Steen, Frank Banham), 0–2 (4.29) Andreas Byström (Jens Svensson).

Tredje perioden: 1–2 (3.02) Andreas Sundin (Björn Östlund, Peter Messa), 1–3 (10.18) Mikael Wahlberg (Carl Söderberg, Fredrik Eriksson), 1–4 (17.01) Fredrik Eriksson.

Skott: 28–20 (10–8, 12–6, 6–6).

Utv, Bofors: 5x2. Malmö: 9x2, 2x10.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2375.

Oskarshamn–Björklöven 2–3 (1–2, 0–0, 1–1)

Oskarshamn jagar en play off-plats och har bara fyra poäng upp till tabellsjuan Växjö.

Men i kväll tog det tvärstopp och laget fumlade bort några mycket viktiga poäng.

Gästerna Björklöven, som kliver upp på delad tredjeplats med Rögle, vann bortamötet rättvist.

Johan Forsberg gav "Löven" ledningen redan efter fyra minuters spel. Trots att Daniel Åhsberg kvitterade, lyckade gästerna raka in ledningsmålet före pausvilan. Och det var verkligen på håret. Jussi Heikkinen överlistade Oskarshamns-målvakten Markus Svensson när matchklockan stod på 19.46.

Efter en mållös andraperiod avgjorde gästerna mötet i tredje perioden. Magnus Gästrin tryckte dit trean (5.26) och uppförsbacken blev för brant för hemmalaget som inte kom närmare.

Första perioden: 0–1 (4.09) Johan Forsberg () , 1–1 (8.59) Daniel Åhsberg (Patrik Rönnqvist, Chris Nybeck), 1–2 (1946) Jussi Heikkinen (Kristofer Berglund, Sami Ryhänen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (5.26) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Jon Palmebjörk), 2–3 (15.00) Richard Gynge (Nicklas Jadeland, Fredric Jaensson).

Skott: 32–28 (10–10, 10–14, 12–4).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Björklöven: 5x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 1899.

Sundsvall–Växjö 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Växjö stärker sjätteplatsen rejält efter kvällens seger (1–2) mot Sundsvall som i sin tur kämpar för att dra ifrån konkurrenterna på nedre halvan.

Men det började bra för hemmalaget. Alexander Larsson hittade Niklas Johansson som slog in 1–0 i spel fem mot tre efter 10.13.

Bortalaget hade sedan marginalerna med sig. Kevin Marsh väntade ända till 19.45 när han satte kvitteringspucken bakom Sundsvalls-målvakten Joakim Lundström.

I mittperioden var det Växjös tur att utnyttja ett fem mot tre-läge. Robert Rosén slog till efter framspelning av Marcus Weinstock och Sebastian Lauritzen när drygt halva matchen var spelad.

Sundsvall vann skotten övertygande men det räckte in. Laget var för ineffektivt framför motståndarnas mål. Samtidigt spelade Växjös målvakt Viktor Fast stabilt mellan stolparna.

Första perioden: 1–0 (10.13) Niklas Johansson (Alexander Larsson, Stefan Andersson) spel fem mot tre, 1–1 (19.45) Kevin Marsh (Aki Heino, Robert Rosén).

Andra perioden: 1–2 (8.40) Robert Rosén (Marcus Weinstock, Sebastian Lauritzen) spel fem mot tre.

Skott: 39–23 (13–10, 10–10, 16–3).

Utv, Sundsvall: 5x2. Växjö: 9x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 730.

Nybro–Västerås 2–3 (2–0, 0–1, 0–2)

Västerås har bara plockat två poäng på de senaste två matcherna. Senast lyckades man plocka bonuspoängen i sudden death.

I kväll fick laget återigen bekymmer. Den här gången mot Nybro som huserar på den undre halvan av tabellen.

Hemmalaget kopplade greppet om matchen med besked. Marcus Olsson pricksköt 1–0 i power play efter 3.12 och innan perioden var över hade Jarno Honkonen hunnit utöka till 2–0.

I mittperioden reducerade Sebastian Meijer till 2–1. Och så många gånger tidigare den här säsongen vände Västerås matchen sent.

Patrik Juhlin kvitterade till 2–2 tidigt i tredje perioden och det var utjämnat.

Och knappt två minuter före slutet slog Meijer återigen till – 2–3 – och matchen var avgjord.

– Vi gör en riktigt bra anda i tredje perioden och trycker tillbaka dem. När vi kopplar på är vi klasser bättre än dem, säger Västerås back Emil Axelsson till vlt.se.

Första perioden: 1–0 (3.12) Marcus Olsson (Fredrik Sandgren, Mike Ericson) spel fem mot fyra, 2–0 (15.41) Jarno Honkonen (Weston Tardy).

Andra perioden: 2–1 (15.35) Sebastian Meijer (Mikael Backlund, Rikard Ekström).

Tredje perioden: 2–2 (6.24) Patrik Juhlin (Patrik Berglund, Kalle Olsson), 2–3 (18.23) Sebastian Meijer (Stefan Hellkvist).

Skott: 25–37 (8–11, 12–13, 5–13).

Utv, Nybro: 6x2. Västerås: 5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1232.