Matchfakta 26/10

Malmö–Borås5–4 e str (3–2, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-26

Malmö var återigen nära en förlust.

Borås ledde med 4-3 i Malmö Isstadion, men hemmalaget kvitterade och trots att laget var snubblande nära en förlust under straffläggningen, redde skåningarna ut situationen och Carl Söderberg avgjorde sedan matchen (5-4).

– Tyvärr så får vi åka hem med en poäng, säger Borås tränare Gunnar Persson.

Malmö ligger förvisso tvåa, men man blir inte klok på lagets blandade resultat hittills.

Laget har bland annat förlorat hemma mot jumbon Huddinge.

Och man var nära en förlust mot Nybro för två omgångar sedan, men vann på straffar.

Ikväll hade laget hemmamatch mot Borås, som länge låg sist i tabellen, och återigen var det en märklig match av Malmö.

– Tyvärr så får vi åka hem med en poäng, men det är helt okej ändå, säger Borås tränare Gunnar Persson till Radiosporten.

Skåningarna började matchen fint och ledde med 2-0 efter 7.19.

I första perioden reducerade Borås två gånger. Det sista målet betydde 3-2 och slogs in av Anders Skördåker bara 54 sekunder före pausvilan.

Joakim Persson satte kvitteringen med ett dragskott efter 28 sekunder. Och drygt tre minuter senare tog Borås ledningen när Per Fernhall hittade en lucka mellan Malmö-målvakten Henrik Karlssons benskydd.

Tio minuter från slutet kvitterade Malmö till 4-4, men trots viss Malmö-dominans gick matchen till straffar, mycket tack vare ett effektivt Borås i takt med en något ojämn Malmö-målvakt.

Borås var mycket nära en seger men till slut avgjorde Carl Söderberg straffläggningen till Malmös fördel.

Frågan är hur nöjda Malmö är. Gång på gång tappar man poäng mot lag där tre poäng ska vara givna för ett lag som storsatsar mot elitserien.

Första perioden: 1–0 (5.50) Donald MacLean (Nichlas Hardt), 2–0 (7.19) Carl Söderberg (Jan Öberg, Calle Steen), 2–1 (10.39) Mats Hansson (Patrik Ahlstrand, Anders Eriksson), 3–1 (16.59) Jonas Höglund (Johan Björk, Carl Söderberg), 3–2 (19.06) Anders Skördåker (Jimmy Lund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (0.28) Joakim Persson (Lenny Dower), 3–4 (3.30) Per Fernhall (David Ullström), 4–4 (9.22) Fredrik Eriksson (Marcus Paulsson, Tim Erixon) spel fem mot fyra.

Skott: 39–26 (8–8, 8–7, 16–11, 6–0, 1–0).

Utv, Malmö: 3x2. Borås: 5x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 3 087.

Almtuna–Nybro 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)

Almtuna fick en kanonstart i hemmamötet med Nybro. Redan efter 2.25 låg pucken i nätmaskorna bakom Nybro-målvakten Henrik Tojkander. Jimmie Kraft avlossade ett skott som Tojkander klarade, men returen satte Johan Andersson säkert.

Hemmalaget avslutade perioden minst lika bra som man inledde den. I ett mönsteranfall kom AIS tre mot en. Johan Andersson droppade pucken till Kraft som skarvade pucken vidare till Linus Stensson som ordnade 2-0 efter 19.42.

Hemmalaget bjöd de 1 000 åskådarna på finlir och matchens dominant var Jimmie Kraft som låg bakom samtliga mål. 3-0 slog han in i tom kasse i slutminuten.

Mark Owuya, Djurgårdslånet, höll nollan för andra gången i år. Ikväll stoppade han 25 skott.

Första perioden: 1–0 (2.25) Johan Andersson (Jimmie Kraft, Andreas Paulsson), 2–0 (19.42) Andreas Paulsson (Jimmie Kraft, Johan Andersson).

Tredje perioden: 3–0 (19.00) Jimmie Kraft mål i tom kasse.

Skott: 39–25 (14–8, 14–8, 11–9).

Utv, Almtuna: 7x2. Nybro: 8x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1 001.

Växjö–Mora2–4 (0–1, 1–1, 1–2)

Mora tog kommandot i bortamötet med Växjö och gjorde 1-0 efter 17.50 genom Niklas Fogström.

Hemmalaget hade visst övertag i andra perioden, men första målet tillkom två minuter före pausvilan, och det var Mora som utökade ledningen genom Adam Andersson.

Det var rättvist att Robert Rosén nätade i power play blott 24 sekunder före vilan.

Växjö skulle även kvittera. Gustav Hjalmarsson satte pucken bakom Mora-målvakten Robert Kristan 2.49 in på tredje. Men glädjen blev kortvarig när Teemu Elomo satte ledningspucken bara 53 sekunder senare.

Trots 33-23 i skott var det dalkarlarna som reste hem med tre poäng.

Mikael Simons slog in sista pucken i nät.

En viktig seger för Mora som klättrar upp till en fjärdeplats.

Första perioden: 0–1 (17.50) Niklas Fogström (Daniel Viksten).

Andra perioden: 0–2 (17.47) Adam Andersson (Eric Healey, Teemu Elomo), 1–2 (19.36) Robert Rosén (Josh MacNevin, Christian Magnusson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (2.49) Gustav Hjalmarsson (Christoffer Persson, David Holmqvist), 2–3 (3.43) Teemu Elomo (Eric Healey, Tony Lagerström), 2–4 (11.33) Mikael Simons (Jens Jakobs, Niklas Fogström).

Skott: 33–23 (7–10, 14–9, 12–4).

Utv, Växjö: 4x2. Mora: 5x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2 515.

Björklöven–Troja/Ljungby3–1 (3–0, 0–0, 0–1)

Björklöven har haft en tung start så här långt på serien. Men på söndagen plockade Umeålaget hem tre poäng mot nykomlingen och överraskningslaget Troja/Ljungby.

Segern grundlades redan i första perioden. Johan Svedberg ordnade 1-0 i spel fem mot fyra efter 3.26. Andreas Stenling utökade ledningen tre minuter senare och efter tio minuters spel stod det 3-0 på resultattavlan och Troja-målvakten Petter Sandström fick nog och lämnade över ansvaret till Tommy Sandahl.

Kanske hjälpte det något. Men offensivt krävdes mer för att man skulle resa hem med poäng från Umeå.

Enda målet gjordes först när Troja plockat ut målvakten i slutminuterna. Då slog Olof Mårs till, men det var redan för sent, och gästerna hann inte komma närmare.

Första perioden: 1–0 (3.26) Johan Svedberg (Magnus Isaksson, Niklas Zetterström) spel fem mot fyra, 2–0 (6.19) Andreas Stenling (Magnus Gästrin, Linus Boström), 3–0 (10.00) Jonnie Karlsson (Jonas Floberg, Andreas Stenling) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (18.43) Olof Mårs (Oscar Andersson, Ron Pasco).

Skott: 37–29 (22–12, 9–8, 6–9).

Utv, Björklöven: 5x2. Troja/Ljungby: 10x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2 461.