Borås–Bofors6–1 (1–0, 2–1, 3–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-24

Bofors har fortfarande inte lyckats vinna på bortaplan den här säsongen.

På fredagskvällen blev det noll poäng mot jumbon Borås.

Hemmalaget tog ledningen efter 7.29. Anders Eriksson slog in pucken efter att Bofors-målvakten Fredrik ”Grizzly” Eriksson blivit fälld och var ur position. Men domaren bedömde målet som korrekt.

- Han blev helt klart störd, säger Bofors assisterande tränare Anders Johansson till nwt.se

I mittperioden gick hemmalaget upp till en 3-0-ledning innan gästernas Johan Nilsson reducerade och gav Karlskoga-laget ett visst hopp igen.

Borås släckte dock hoppet med två blixtsnabba mål i tredje perioden genom Alexander Täng och Joakim Persson.

Matchen slutade 6-1.

Första perioden: 1–0 (7.29) Anders Eriksson (Patrik Ahlstrand).

Andra perioden: 2–0 (1.16) Simon Hjalmarsson (Jens Hellgren, Per Fernhall) spel fem mot fyra, 3–0 (8.40) David Ullström (Simon Hjalmarsson, Per Fernhall), 3–1 (11.49) Johan Nilsson (Peter Messa).

Tredje perioden: 4–1 (8.25) Alexander Täng, 5–1 (8.53) Joakim Persson (Jimmy Lund), 6–1 (18.26) Mattias Remstam (Mats Hansson) spel fem mot tre.

Skott: 27–24 (9–8, 7–11, 11–5).

Utv, Borås: 9x2. Bofors: 7x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 1 278.

Västerås–Huddinge7–2 (4–1, 3–0, 0–1)

Nästjumbon Huddinge var chanslöst i bortamötet med Västerås.

Huddinge som lånat Modo-målvakten Niklas Svedberg hade inte mycket att säga till om. Trots att det var jämnt i skottstatistiken stod det 4-1 efter första perioden.

Mikael Backlund öppnade målskyttet redan efter 3.01 och utökningen rakade Pär Arlbrandt in fem minuter senare.

Oscar Ahlström reducerade till 3-1 i slutminuterna, men VIK hann även styra in 4-1 genom Stefan ”Loppan” Hellkvist i spel fem mot tre bara sju sekunder före pausvilan.

Målskytten slog till en gång till i andra och det var rena rama utklassningen. Fredrik Johansson nätade i slutet av perioden vilket betydde 7-1. Matchen var givetvis körd, och som följd slog VIK av takten något i tredje, vilket bäddade för ytterligare ett Huddinge-mål, men tillställningen slutade 7-2.

Första perioden: 1–0 (3.01) Mikael Backlund (Pär Arlbrandt, Stefan Hellkvist), 2–0 (8.09) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 3–0 (11.14) Patrik Juhlin (Pär Arlbrandt, Stefan Hellkvist), 3–1 (18.01) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Jesper Andersson), 4–1 (19.53) Stefan Hellkvist (Henrik Nordfeldt, Niklas Olausson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 5–1 (0.31) Stefan Hellkvist (Pär Arlbrandt, Marcus Söderkvist) spel fem mot fyra, 6–1 (9.48) Kalle Olsson (Mikael Backlund), 7–1 (18.49) Fredrik Johansson (Mikael Backlund, Pär Arlbrandt) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 7–2 (16.11) Tobias Tschöp (Fredrik Börjesson, Fredrik Sonntag) spel fem mot tre.

Skott: 30–25 (13–11, 9–7, 8–7).

Utv, Västerås: 8x2. Huddinge: 6x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 1 830.

Oskarshamn–AIK 6–1 (3–0, 2–0, 1–1)

AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg storspelade och stoppade Leksand senast.

Mot Oskarshamn på fredagen var Heino plötsligt mänsklig.

Hemmalaget var rejält effektivt och gjorde tre mål på sju skott i första perioden och Gnaget hade 3-0 i baken redan efter 12.34.

Richard Gynge ordnade 1-0 redan efter 1.19. Alexander Johansson och Mattias Tedenby noterades för de övriga målen.

Spiken i kistan svarade Andreas Valdix för vars fullträff betydde 4-0 efter halva matchen var spelad, och inför tredje stod det 5-0 men faktiskt 16-18 i skott.

AIK gjorde ett mål. Patrik Bergströms fullträff betydde 6-1 och blev matchens sista mål.

- Vi var inte med från start. Det är inte lätt att ligga under med 3-0 efter en period.

Dom hade en bra målvakt och kontrade in några mål. Oskarshamn var bättre än oss, säger Roger Melin till TV 4 sport.

En imponerande match av Oskarshamn som går upp på en niondeplats.

Första perioden: 1–0 (1.19) Richard Gynge (Nicklas Jadeland) , 2–0 (8.12) Alexander Johansson (Mattias Tedenby, Ragnar Karlsson), 3–0 (12.34) Mattias Tedenby (Eetu Qvist, Richard Gynge) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–0 (9.37) Andreas Valdix (Per Svensson, Ville–Vesa Vainiola), 5–0 (15.37) Richard Gynge (Eetu Qvist).

Tredje perioden: 6–0 (7.24) Alexander Bergström (Andreas Valdix), 6–1 (15.54) Patrik Bergström (Christian Sandberg, Filip Olsson) spel fem mot fyra.

Skott: 26–31 (7–6, 9–12, 10–13).

Utv, Oskarshamn: 9x2. AIK: 7x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2 134.

Leksands–Nybro2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Leksand vann de tio första matcherna i allsvenskan. Den sista med nöd och näppe mot Huddinge. Och senast föll laget (mot AIK) för första gången den här säsongen.

Mot Nybro i Ejendals Arena förväntade sig alla Leksandssupportrar att det återigen skulle bli islossning och en enkel seger.

Men Dalalaget fick slita hårt för tre poäng - och kämpa sig in i matchen, för det började inte bra. De två första periodernas ingredienser innehöll dåligt tempo och tafatt skridskoåkning.

I tredje kom i alla fall målen som betydde att Leksand tog hem sin elfte seger på tolv matcher.

Eric Johansson slog till i power play efter 2.04, och sex minuter senare slog Pierre-Edvoard Bellemare in sitt 16:e mål för säsongen.

Matchen slutade 2-0, Leksandsmålvakten Eddie Läck stoppade 26 skott och höll nollan för andra gången i år.

- Det var totalt sett en svårspelad match. Nybro försvarar sig bra och vi gnetar på utan att det blir något skönspel. Nybro är svårspelat och jag är glad att vi håller kylan och kan vinna, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dala-Demokraten.

Tredje perioden: 1–0 (2.04) Eric Johansson (Jan Huokko, Jens Bergenström) spel fem mot fyra, 2–0 (8.49) Pierre–Edvoard Bellemare.

Skott: 33–26 (9–10, 10–8, 14–8).

Utv, Leksands: 7x2. Nybro: 9x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 4 786.

Malmö–Almtuna 4–0 (1–0, 3–0, 0–0)

Malmö vann med nöd och näppe bortamötet med Nybro senast (straffar). I fredagens match mot Almtuna hade skåningarna större marginal till segern.

Fredrik Eriksson öppnade målskyttet i spel fem mot tre, vilket var första periodens enda mål.

I andra gick hemmalaget upp till en säker 4-0-ledning.

Marcus Paulsson ordnade 2-0 och Jonas Höglund slog in trean.

Och när AIS hade chansen att reducera i spel fem mot fyra, slog istället Malmö till i box play. 4-0 av Calle Steen och matchen var mer eller mindre redan avgjord.

Bortalaget ska ha en eloge för att man slet och trots stort underläge ändå försökte spräcka Malmös nolla i målkolumnen. Men det blev inga mål. Henrik Karlsson i Malmö-kassen storspelade och stoppade 35 skott i 4-0-segern.

Första perioden: 1–0 (7.53) Fredrik Eriksson (Robin Weihager, Jonas Höglund) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–0 (5.42) Marcus Paulsson (Mathias Johansson, Tim Erixon), 3–0 (11.49) Jonas Höglund (Carl Söderberg), 4–0 (13.56) Calle Steen (Carl Söderberg, Daniel Casselståhl) spel fyra mot fem.

Skott: 24–35 (9–9, 9–9, 6–17).

Utv, Malmö: 5x2. Almtuna: 8x2, 1 matchstraff.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 2 642.

Björklöven–Sundsvall2–1 e str (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Björklöven tog en viktig bonuspoäng i mötet med Sundsvall.

Men laget är elva i tabellen och har bara fyra trepoängare på tolv matcher och man har enbart producerat 26 mål – minst i serien. Jämför man med de tre topplagen Leksand (74), Malmö (50) och Växjö (45), så ser man klart och tydligt att Umeålaget måste börja göra mål för att på allvar kunna klättra upp till toppen - lagets målsättning.

Även ikväll gick det trögt med effektiviteten.

Johan Forsberg inledde målskyttet men Sundsvall kvitterade tämligen omgående genom Nicklas Johansson i power play.

Björklöven trummade friskt på framåt. Laget avlossade 40 skott under matchen men Sundsvalls-målvakten Joakim Lundström släppte bara en puck förbi sig.

Matchen gick till slut till straffar. Där kunde Johan Forsberg slå till igen och avgöra matchen.

Första perioden: 1–0 (7.43) Johan Forsberg (Mattias Hellström, Jonnie Karlsson), 1–1 (9.21) Nicklas Johansson (Niklas Johansson, Daniel Olsson) spel fem mot fyra.

Straffar: 1–0 Johan Forsberg.

Skott: 40–21 (13–9, 13–4, 6–8, 7–0, 1–0).

Utv, Björklöven: 6x2. Sundsvall: 5x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 2 551.

Växjö–Mariestad5–2 (1–0, 3–0, 1–2)

Växjö kliver upp på tredjeplatsen i och med fredagens seger mot nykomlingen Mariestad.

Hemmalaget var det dominerande laget och tillätt inte Mariestad till större farligheter.

Erik Lindhagen rakade in det enda målet i första perioden, men Växjö fortsatte trumma på och efter två perioder var det 32-15 i skott och 4-0 i mål.

Josh MacNevin, Per Helmersson och David Lundbohm svarade för varsin fullträtt.

Fredrik Johnsson reducerade i tredje och två minuter från slutet plockade Mariestad ut målvakten Pär Åkerström. Johan Pettersson slog till. 4-2 men det var för sent.

Robert Rosén avgjorde i slutsekunderna med sitt 5-2 i öppen kasse.

Första perioden: 1–0 (3.51) Erik Lindhagen (Jeremias Augustin, Tom Linder).

Andra perioden: 2–0 (3.11) Josh MacNevin (Per Helmersson, Daniel Åhsberg), 3–0 (12.22) Per Helmersson (Christian Magnusson, Robert Rosén), 4–0 (13.05) David Lundbohm (Patrik Carlsson, Jeremias Augustin).

Tredje perioden: 4–1 (11.56) Fredrik Johnsson (Mikael Zettergren, Joakim Nettelbladt), 4–2 (18.23) Johan Pettersson (Fredrik Johnsson) spel fem mot tre, 5–2 (19.34) Robert Rosén (Christian Magnusson, David Holmqvist) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 39–25 (17–6, 15–9, 7–10).

Utv, Växjö: 8x2. Mariestad: 8x2.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1 968.

Troja/Ljungby–Mora4–3 (3–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (2.48) Pär Edblom (David Striz) , 1–1 (3.17) Marcus Eriksson (Lucas Sandström, Viktor Amnér), 2–1 (16.40) Olof Mårs (Ryan Glenn, Henric Jonasson), 3–1 (17.39) Jonatan Brehmer (Patrik Kannerling).

Andra perioden: 4–1 (0.45) Pär Edblom, 4–2 (10.29) Adam Andersson (Stefan Mann, Teemu Elomo) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–3 (15.58) Greger Artursson (Marcus Eriksson) spel fem mot tre.

Skott: 38–27 (13–8, 12–9, 13–10).

Utv, Troja/Ljungby: 7x2. Mora: 8x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1 818.