Dagens namn: Harry, Harriet

Luleå kryssade för fjärde gången i rad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-24

”Räntar inte så bra”.

Streckmatchen Luleå–HV 71 på måndagskvällen slutade 1–1, samma resultat som när lagen möttes förra veckan.

– Det är sjunde matchen i rad vi tar poäng, men det är trepoängare som gör att man klättar i tabellen, suckade Kent Johansson, HV:s tränare efteråt.

Roger Kyrö, Luleås tränare, vars lag tagit poäng i de åtta senaste matcherna instämde, konstaterade att laget dessutom spelat oavgjort fyra matcher i rad.

– Det räntar inte så bra i tabellen, sade han.

Luleå ligger åtta, HV nia.

Matchen var en tungfotad tillställning i en och en halv period. Då dundrade Johan Harju in pucken bakom Andreas Andersson i HV-kassen och 1–0 var ett faktum. Upprinnelsen var ett skott på mål av backen Jan Sandström. Pucken studsade ut och nådde via Linus Omarks klubba Harjus hammare.

Styrde i krysset

Målet fick HV att vakna, och Luleå som dittills dominerat matchen, fick hårdare motstånd.

I början av andra perioden kvitterade HV genom Kris Beech, som elegant styrde in pucken till 1–1 i Gusten Törnqvists vänstra kryss, efter skott av Jonas Johansson.

HV 71 var sedan närmare seger än Luleå, men trots förlängning blev det inte fler mål, som kändes som sinnebilden för ”serielunken”.

– Nog är vi mitt i de mörka tiderna nu, men det är oerhört viktigt att spela bra ändå, när tabellen är så jämn som den är. Det lag som kan skärpa till sig har chansen att kriga till sig viktiga poäng nu, säger Johan Davidsson, HV:s lagkapten.

– Man hoppas ju att de andra lagen ska ta lite semester och slappna av, men det verkar inte vara så, säger han.

Svenska mästarna har haft stora problem den här säsongen.

– Det handlar mycket om självförtroende. Men tabelläget gör att det blir oroligt. Vi vågar inte släppa loss. Självförtroende är färskvara. Det är segrar som behövs, säger Kent Johansson.