Det unga gardet visade vägen för norrbottningarna

LULEÅ. Med piskan på ryggan vann Luleå mot Djurgården.

Nyförvärvet Jussi Tarvainen var petad.

Istället var det Luleås egna unga spelare som visade vägen.

Luleå gjorde som så många gånger förr den här säsongen och släppte in ett mål tidigt i matchen. Djurgårdens Kristofer Ottosson som varit nära att göra självmål på Daniel Larsson fick istället utdelning (åt rätt håll) i anfallet efter.

Men Djurgården lyckades inte förvalta drömöppningen.

Luleå hade petat nyförvärvet Jussi Tarvainen och bänkat Kalle Kerman. Istället hade Luleåtränarna Roger Kyrö och Roger Rönnberg gjort en kedja med Magnus Isaksson (född 1987), Linus Omark (1987) och Viktor Lindgren (1986). Det var den här trio som såg till att Luleå fick kontakt.

1-1 kom efter 6.46 och målet var mycket vackert där Isaksson tog in pucken i mittzon, släppte ut till Lindgren som tog några skär innan han passade Linus Omark. Och Omark som bänkats i ett par matcher i november var iskall när han lurade Daniel Larsson med en dragning.

2-1 kom 55 sekunder in i andra perioden sedan Luleåcentern Tommi Miettinen skjutit ett skott där Larsson lämnade retur. En retur som Cory Larose kunde slå in.

Daniel Larsson släppte också in 3-1 – och då fick den annars så säkre målvakten nog.

In kom istället Stefan Ridderwall.

Fredrik Bremberg låg bakom reduceringen till 2-3 sedan han bjudit några av Luleåspelarna på en riktig åktur i Luleås zon.

Närmare än så kom inte Djurgården.

11.20 in i tredje perioden hade Luleåbacken Jaroslav Obsut ett skott i stolpen. Två och en halv minut senare blev Martin Chabada tvåmålsskytt när han gjorde 4-2.

Djurgården agerade uppgivet och Tommi Miettinen kunde göra 5-2 bakom en skymd Stefan Ridderwall.

Senast Luleå vann i Coop Arena var mot Timrå den 23 oktober.