Västerås-Oskarshamn 0-3

Uppdaterad 2011-11-07 | Publicerad 2011-11-06

Västerås har tappat formen efter succén i inledningen av säsongen.

Mot Oskarshamn kom lagets tredje raka förlust.

Matt Ryan gjorde 1-0 till Oskarshamn efter drygt fem minuter av den första perioden, i andra satte Evan McGrath 2-0 och i tredje fastställde Morten Poulsen slutresultatet till 3-0.

I Oskarshamnsmålet motade AIK-lånet Markus Svensson 32 skott och höll nollan.

Troja-Ljungby-Rögle 3-5

Rögle studsade tillbaka snabbt efter debaclet mot Sundsvall.

13 minuter in på den andra perioden hade Trevor Koenig fått nog i Trojas mål efter att Viktor Lindgren gjort 4-1.

Med målvaktsbytet kom vändningen för Troja.

Inför den tredje perioden hade också Rögle genomfört ett målvaktsbyte, då Johan Fransson fick beträda isen efter två Troja-mål strax innan paus.

Det blev räddningen för Rögle.

Fransson höll nollan och Kirill Starkov avgjorde matchen med sitt 5-3-mål.

Mora-Almtuna 5-3

Almtuna tog ledningen tre gånger i bortamötet mot Mora, men föll ändå.

I början av den tredje perioden satte Alexander Hilmerson 4-3 till Mora och i spel fyra mot sex fastställde sedan Jonathan Johansson slutresultatet till 5-3 i tom bur.

Tränarbytet har hittills inte gett någon effekt på isen för Almtuna. Sedan Bobo Simensen sparkades har laget bara tagit en trepoängare på sex försök under nya huvudtränaren Johan Silwerplatz.

På presskonferensen efter matchen presenterade Mora ett nyförvärv, rapporterar Dalarnas Tidning.

Det är den finländske backen Juha Mielonen som lånas in i fyra veckor.

Borås-Södertälje 0-3

Södertälje hade inga problem med att ta tre poäng borta mot Borås, som dras med stora ekonomiska problem.

Målvakten Julius Hudacek höll nollan – slovaken har bara släppt in tre mål på de fyra senaste matcherna – och framåt visade Emil Billberg vägen genom att göra 1-0 drygt fem minuter in på den första perioden.

På grund av förlusten är Borås nu bara en poäng från jumboplats, där formstarka Sundsvall återfinns.