Tre Kronor vann mot Tjeckien på straffar

Publicerad 2014-11-08

Linus Klasens straff.

Det blev ännu en seger på straffar för Tre Kronor.

Linus Klasen och Andre Petersson hjältar i straffläggningen.

Nu är Tre Kronor på jakt efter första segern i Karjala Tournament sedan 1997. Vinst mot Finland i morgon och förstaplatsen är klar.

Första perioden mellan Tre Kronor och Tjeckien blev ett sömnpiller.

Tjeckien spelade ett disciplinerat försvarsspel och de svenska anfallen stannade ofta vid den offensiv blålinjen.

Det blev så virrigt i det svenska laget att förbundskapten Pär Mårts tog timeout efter 12 minuter.

Men det blev ingen förändring och första akten gick helt klart till Tjeckien. Kanske var det olika kedjeformationer, tre centrar och ojämnt antal forwards, som ställde till det.

Det blev heller inget powerplay i den första perioden, vilket gjorde att den uppfattades som ganska händelsefattig.

I den andra perioden tog gubben Jimmie Ericsson tag i handlingarna och gjorde två mål på 22 sekunder. Speciellt 1-0 var riktigt snyggt. Kom in från kanten och sköt snyggt i bortre hörnet.

Därefter blev det ketchupeffekten och Tjeckien reducerade till 2–1.

Sex mål i andra perioden

Från en trist förstaperiod. Till målfrossa i den andra perioden.

Sex mål i en konstig period som slutade 3–3.

Tre Kronor borde ha stängt matchen efter 2–0, men flera utvisningar i följd gav Tjeckien en biljett tillbaka.

Den tredje perioden blev, precis som den första, relativt händelsefattig och matchen avgjordes på straffar där både Linus Klasen och Andre Petersson satte sin straffar.

– Han är fantastisk, sa SVT-kommentatorn Chris Härenstam.
– Det kan inte vara roligt att vara målvakt. Titta blicken..., han har sån kontroll med sin klubbteknik och åker bara och tittar var det finns en lucka, berömmer experten Challe Berglund.

Bäst i Tre Kronor var Daniel Rahimi, Alexander Urbom och Jimmie Ericsson.

Sista matchen för Tre Kronor är på söndag, mot arrangörslandet Finland.