Publicerad 2016-03-05

Vann igen – nu har AIK ”matchboll”

Jonas Almtorp jublar

AIK är en seger från SHL-playoff.

”Gnaget” har vänt 0-1-underläge till ledning 2-1 i matcher efter en jättebjudning av Tingsryds Drew Paris.

– AIK får det på ett silverfat, säger C Mores expert Harald Lückner.

AIK förlorade den första matchen i hockeyallsvenskan finalen.

Nu är man på väg mot en imponerande vändning.

3-0-segern i torsdags följdes upp med ännu en seger inför ett välfyllt Hovet – och ”Gnaget” har därmed matchboll i jakten på en playoff mot Karlskrona.

Hettade till

Jesper Frödén satte 1-0 tidigt i den första perioden och därefter hettade det till rejält i matchen sedan AIK:s Eric Norin crosscheckat Tingsryds Denny Kearny mot ansiktstrakten och fått matchstraff.

Tingsryd kvitterade sedan till 1-1 via Eric Castonguay i power play men AIK fick alltså det sista ordet – efter en rejäl bjudning.

Bjudning

Det var 24 sekunder in i den tredje perioden, vid ställningen 1-1, som Tingsryd fick chansen i spel 5 mot 3. Då, plötsligt, gav Drew Paris bort pucken till Emil Lundberg som fick fri gata mot mål.