Ovan matchvinnare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-04

Hjalmarsson slog till i Chicago – Motin fick göra NHL-debut

Niklas Hjalmarsson blev ovan matchvinnare för Chicago i nattens match mot Edmonton. Backen satte sitt första NHL-mål på drygt fyra månader.

Och Johan Motin fick göra oväntad NHL-debut för Edmonton.

NHL
Målskytt Niklas Hjalmarsson gjorde sitt andra mål för säsongen när Chicago besegrade Edmonton. FOTO: AP

Med ett distinkt direktskott från blålinjen satte Niklas Hjalmarsson sitt andra mål för säsongen. Målet betydde 3-2 för Chicago i hemmamatchen mot Edmonton och blev matchavgörande.

Det var den förre HV-backens tredje NHL-mål i karriären, och första sedan 17 oktober. Han utsågs också till matchens andra stjärna, efter slovaken Marian Hossa.

Chicago vann till slut med 5-2, men siffrorna kunde ha varit ännu större. De dominerade fullständigt mot NHL:s sämsta lag, vilket inte minst visade sig i skottstatistiken – 47-14.

Robert Nilsson, som alltså blev kvar i Edmonton efter bytesstoppet igår trots rykten om en eventuell trade, höll sig framme och stötte in ett av Oilers tröstmål. Det var Nilssons sjunde mål för säsongen.

Förre Färjestadsbacken Johan Motin, 20, kallades upp från farmarligan i samband med gårdagens trade deadline och NHL-debuterade för Oilers i natt. Motin spelade drygt 14 minuter, fick ett minus och noterades för två tacklingar.

Oilers spelade med fyra AHL-backar, eftersom nyförvärven Aaron Johnson och Ryan Whitney inte hann fram till matchen i tid. En av reserverna, Dean Arsene, kom inte till matchen förrän i andra perioden.

Seger för Capitals

Washington Capitals slog Buffalo Sabres med 3-1 i en tät match, som avgjordes när Washington-backen Mike Green satte 2-1 i mitten av tredje perioden.

Washington sköt 40 skott på mål och bröt en tre matcher lång förlustsvit.

Nicklas Bäckström spelade drygt 18 minuter, men hölls borta från poängprotokollet.

Henrik Tallinder fick över 22 minuters speltid för Sabres.