Finska stjärnorna tvingade fram en sjunde final

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-25

Ak Bars tvingade en avgörande final

Storstjärnorna Aleksej Morozov och Danis Zaripov är långtidsskadade.

Men samtliga av Ak Bars Kazans fem finska spelare fanns på isen igen.

Då krossade laget HK MVD med 7-1, och tvingade fram en sjunde och avgörande Gagarin Cup-final.

Hannes Hyvönen.

Efter lagkaptenen Aleksej Morozovs skada – Danis Zaripov saknas sedan tidigare – har Ak Bars Kazan tappat en 2-0-ledning i matcher till 2-3 i finalserien mot HK MVD Balasjicha.

En stor anledning till det är HK MVD:s storspelade, och relativt okända, målvakt Michael Garnett.

Förtrollningen bröts

– Garnett spelar osannolikt bra. Jag kan inte beskriva hur han utvecklats i slutspelet. Han är den bäste spelaren i laget, kanske den bäste i slutspelet över huvud taget, sa HK MVD:s forward Matt Ellison till Ryssland 2 efter den femte finalmatchen.

Men i match sex bröts kanadensarens förtrollning.

Efter fem insläppta mål lämnade Garnett kassen i slutet av den andra perioden, och Ak Bars kunde till slut vinna med 7-1.

Tre finska poäng

Med Hannes Hyvönen tillbaka i spel efter sex matchers frånvaro var Ak Bars finskkoloni intakt igen.

Hyvönen stod för en passningspoäng, Niko Kapanen och Jarkko Immonen gjorde varsitt mål, och i målet var Petri Vehanen drygt två minuter från att hålla nollan.

Den sjunde och direkt avgörande matchen spelas på tisdag i Balasjicha.