Expertens utbrott: "Fult, fegt och äckligt"

Uppdaterad 2015-03-09 | Publicerad 2014-05-17

Ryssland kör över Lettland i gruppfinalen.

Då tappade Zemgus Girgensons fattningen och spearade Alexander Burmistrov.

– Spearing är fegt, fult och äckligt, rasade TV4-experten Sanny Lindström.

Ryssland och Lettland var en renodlad gruppfinal i grupp B. Till en början såg det ut som att Lettland skulle kunna hota ännu en favorit efter att Miks Indrasis satt 1-0 bakom Bobrovskij i ryska målet.

Men det var bara ett tillfälligt skrämskott. Den ryska maskinen, anförd av poängkungen Viktor Tikhonov, vaknade ordentligt efter målet. Tikhonov kvitterade, spelade fram till 2-1 och gjorde sedan 3-1. Allt innan första perioden var över.

– Det är hockeykonst, en enorm individuell skicklighet av Viktor Tikhonov, säger Sanny Lindström.

"Ut med honom"

Sergej Kalinin utökade till 4-1 efter åtta minuter av andra perioden. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för de lettiska spelarna. Allra mest frustrerad blev Zemgus Girgensons, som efter att ha förlorat en tekning, skickade upp en klubba mellan benen på Alexander Burmistrov.

Domaren dömde matchstraff direkt och TV 4:s expert Sanny Lindström var inte nådig i sin kritik.

– Sådant där vill vi absolut inte se. Det är bland det fulaste och fegaste som finns och det var självklart medvetet. Ut med honom!

– Spearing är fegt, fult och äckligt och inget vi vill ha på en hockeyplan, säger Lindström.

Matchen slutade 4-1 till Ryssland som alltså är fortsatt obesegrade i VM.