Ros: Dif har guldläge – men räcker inte till

Djurgården, och de övriga topplagen i hockeyallsvenskan, har ett guldläge nu i vår.

Men det spel som Djurgården visade upp på måndagskvällen räcker inte till just nu.

Ni har väl inte missat höstens stora turbulens i hockeysverige. SHL vill genomföra förändringar och bland annat utöka SHL för att bredda intresset och för att det finns många intressanta lag i hockeyallsvenskan.

Det kan alltså bli så att fyra lag avancerar från kvalserien i april 2014.

Två lag som kan bli aktuella för SHL är Djurgården och Rögle och de lagen möttes i Hovet på måndagskvällen.

En seg tillställning.

Borde stängt första stolpen

Inte så många målchanser och båda lagen var livrädda för att gå bort sig och både Djurgården och Rögle tänkte hemåt i första hand, och gick på anfall i andra hand.

Nu tog Djurgården ledningen med 1–0 i den första perioden. Guter åkte längs sargen och letade passning till ytan framför Rögles mål. Men pucken deflekterades på en Röglespelare och gick in i mål. Maxwell, i Rögles mål, borde ha stängt första stolpen och Guter ska tacka sin lyckliga stjärna för fullträffen.

Men som det brukar gå för Djurgården, i alla fall på hemmaplan, så tappade Djurgården matchen i Hovet.

Hämtat straffen från pappa

1–1 efter 60 minuter och Djurgårdens 16 kryss den här säsongen. Helt galet och mer galet blir det när man får veta att Djurgården kryssat tio av tjugo hemmamatcher.

Man kryssar sig bort från kvalserien.

Sedan var Rögle hetast på straffarna och matchvinnare blev målvakten Maxwell och straffskytten Emil Molin, som la den avgörande straffen på ett härligt sätt.

Och straffen hade han hämtat från sin far Ove Molin. Härligt när straffar går genom flera generationer.