Matchhjälte i straffläggningen mot Almtuna: 17-årige Jacob Berglund.

– Jag gillar att lägga straffar, säger Berglund.

Efter konkurshot och spelarflykt har Malmö rest sig ur spillrorna och tagit sju raka segrar.

I kväll satt det dock länge hårt åt.

Efter en mållös första period satte Sebastian Eriksson 1–0 för gästerna i mitten av den andra perioden. Eriksson fick pucken vid blålinjen och satte pucken i målvakten Markus Svenssons högra kryss.

Strax efteråt kom även 2–0. I power play skickade backen Mikael Aaro iväg pucken från blålinjen och Sebastian Eriksson höll sig framme och styrde in pucken bakom Svensson.

Straffavgörande

Malmö var i brygga – men kämpade sig tillbaka. Först direktsköt Jan Öberg reduceringen på Don Macleans passning. Och med bara 27 sekunder kvar av tredje perioden pressade Fredrik Eriksson in kvitteringen.

Almtunabacken Alexander Ribbenstrand skänkte pucken rakt i gapet på Eriksson som satte 2–2 bakom Mark Owuya.

Efter en mållös förlängning vidtog straffläggning. Av sex straffar var det bara en som gick i mål. 17-årige Jacob Berglund åkte fram och satte 3–2 för Malmö och när Markus Svensson sedan räddade Julius Larssons straff var Malmös sjunde raka seger bärgad.

”Hög moral”

– Det här var en jävla kämpainsats, otroligt kul att vi vann. Vi ger ju aldrig upp, det bara är så, säger Berglund till Sydsvenskan.

– Vi har en hög moral, och har fortfarande allt i egna händer. Nu är det bara hem och käka, och vila som gäller. Vi satte oss själv i den knepiga situationen i höstas, nu ska vi ta oss ur den också, säger Fredrik Eriksson till Sydsvenskan.

På söndag möter Malmö Troja i en helt avgörande match om den sista play off-platsen.