AIK ovanför kvalstrecket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-04

– och Västerås skrällde mot Malmö

Västerås–Malmö 4–1

Västerås har en tung säsong bakom sig med idel förluster och en besvikelse till tabellplacering.

Men på måndagen tog västmanlänningarna sin tredje raka seger. Och det var en övertygande sådan mot topplaget Malmö.

Målvaktsförvärvet Daniel Sperrle släppte in ett mål senast i sin första match och ikväll hamnade han på samma statistik i sin hemmadebut.

I första perioden var det mycket tack vare honom som Västerås var kvar i matchen, och i slutminuterna slog Jonas Leetma till med två mål i power play.

I mittperioden hade bortalaget ett skott i stolpen, annars imponerade VIK i sin defensiv, och det är markant skillnad mot hur det tidigare sett ut under säsongen.

Offensivt var det också bra. Tobias Persson svarade för 3–0 en bit in i andra. En fullträff som grundlade segern.

Västerås har elva poäng upp till en play off-plats och än är det inte kört.

Troja/Ljungby–AIK 3–5

Nästjumbon hade svårt att få hål på AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg.

Trots att smålänningarna hade hela 64 skott mot mål fick man bara in tre stycken.

Heino svarade alltså för sällsynta 61 stycken räddningar.

Hemmalagets första fullträff slog Victor Fantenberg in efter åtta minuters spel, men då hade Solnalaget redan mäktat med två stycken och hade kommandot.

Trots skottkavalkaden från Trojas sida punkterade AIK matchen i mittperioden.

Så långt hade Troja 46 skott på mål – men på tavlan stod det 1–4.

Snöpligt och typiskt för ett lag i motgång och som har brist på självförtroende.

I tredje reducerade hemmalaget två gånger men 3–5 kom bara några minuter före slutsignalen och segern var aldrig hotad.

AIK kliver upp på tredjeplatsen men har samma poäng som både Mora och Malmö.