I kväll sänkte Luleåstjärnan Jonathan Hedström Skellefteå med sitt 3–1-mål.

Luleå mot Skellefteå är ett hett hockeymöte i vanliga fall, även om det bara är en träningsmatch. När lagen möttes tidigare den här försäsongen, delades det ut hela 116 utvisningsminuter.

Trots att Skellefteå är klubben där 31-åringen inledde sin karriär, har Hedström nu ett minst sagt frostigt förhållande gentemot laget, staden och fansen.

Hedström fick sista ordet

”Jontes” senaste uttalanden om Skellefteå har knappast förbättrat relationen.

– Skellefteå är rena Twin Peaks. Staden är ju stendöd, inget folk ute på stan och trist något så fruktansvärt. Annat är det med Luleå. Den här stan lever ju och man känner en stor gemenskap med befolkningen, sa Hedström till tidningen Äntligen Helg.

I kväll möttes så lagen, för första gången sedan Hedströms uttalanden. Och visst var det just Luleåforwarden som fick sista ordet.

Hedström smällde in 3–1 i powerplay i den andra perioden, ett mål som kom att bli matchavgörande.

Skellefteå hade ledningen i den första perioden – målet av Pavel Skrbek – men tappade sedan initiativet i den andra. Cam Abbott, Fredrik Styrman och så Jonathan Hedström såg till att vända matchen till Luleås fördel.