Publicerad 2014-11-01

Jönköping/Stockholm. Underläge med 0-3 mot seriens bästa hemmalag HV 71.

Då plockade Modo fram en galen vändning och bröt seriens bästa hemmasvit.

– Det blir total kollaps, säger HV 71:s Andreas Johansson.

HV 71 har varit omutliga på hemmaplan så här långt i SHL. På åtta matcher hade man sju trepoängare och en seger efter övertid.

Inget såg ut att sluta annorlunda i matchen mot HV 71. Christoffer Törngren gjorde 1-0 på en kontring, sen tursköt Kevin Fiala in 2-0 innan Teemu Laine kunde lägga in 3-0 i öppen kasse 17.30 in i andra perioden.

Där och då talade ingenting för Modo. Men Niklas Nordgren vispade in 3-1-reduceringen med 1,06 kvar av andra akten – och inledde en mycket oväntad vändning.

”Väldigt roligt”

På drygt sex minuter i början av tredje perioden satte Adrian Kempe 2-3, Per-Åge Skröder 3-3 och Marko Kauppinen 4-3 till Modo.

Ett resultat som stod sig matchen ut och därmed innebär viktiga poäng för Modo i tabellens nedre del.

– Vi får det där lilla flytet med oss i sista perioden, sen blir det ett krig för att försvara ledningen, säger Anders Forsberg och fortsätter:

– Väldigt roligt att vinna en sådan här hockeymatch.

Torp skadad

HV 71:s tränare Andreas Johansson var tom efter tappet:

– Helt slut. Jag är besviken. Men jag får lära mig något av det här också, säger Johansson som är självkritisk till sin matchning i slutperioden:

– Det blir total kollaps och jag har inget bra svar på varför. Jag kan ta på mig att jag kanske borde spelat spelare som uppskattar all istid de får istället för stjärnorna som jag spelat sönder och samman. Det får jag ta på mig och lära av till nästa gång, säger han.

Segern kan dock ha varit dyrköpt för Anders Forsbergs lagbygge. Backen Nichlas Torp fick Kevin Fiala över sig i en duell i tredje perioden och lämnade isen med en befarad knäskada.