Dagens namn: Lennart, Leonard

Wiklander gillar att hitta hålet

Publicerad 2012-03-23

”Extra kul”

Ett friläge och två straffar, alla satte Johan Wiklander mellan benen på Gustaf Wesslau.

– Målvakten tror aldrig man ska göra samma sak igen, då är det extra kul att lura dem, säger Örebros matchhjälte.

Djurgården hade chans att haka på Timrå i kvalserietoppen. Men en lucka i Gustaf Wesslaus målvaktsspel gav i stället Örebro sina första två poäng i årets serie.

Första målet kom efter 12,03 i första perioden när Johan Wiklander bröt högt upp i banan och fri med Gustaf Wesslau elegant kunde lägga en backhand mellan benen – målvaktens ”femte hål”.

I tredje perioden kvitterade Djurgården först till 1–1 och sedan även till 2–2 innan man jagade ett segermål.

Men jättemissar från bland andra Marcus Nilson och Kristoffer Ottosson tog matchen till straffar. Då var det dags för Johan Wiklander att utnyttja luckan hos Wesslau – två gånger till.

”Har ett litet övertag”

– Ja i dag blev det alla tre mellan benen, säger segerskytten.

Hur mycket ”mindgames” är det inför din andra straff när du satt två raka mellan benen i matchen?

– Ja det blir lite så, speciellt som jag gör precis samma dragning på sista straffen som jag gjorde på 1–0. Då känns det som man har ett litet övertag. Målvakten tror aldrig man ska göra samma sak igen, då är det extra kul att lura dem, säger Wiklander.

Efter premiärpoängen är det nu bara fyra poäng upp till elitserieplatsen för Örebro. Närmast väntar dubbelmöte med Karlskoga. Kravet är enkelt, sex poäng behövs.

– Ja så är det, så blir det när vi började så dåligt, säger Johan Wiklander.