Malmö segerlöst i december

Uppdaterad 2011-12-28 | Publicerad 2011-12-27

Dyster trend för stjärnlaget

Troja-Ljungby-Malmö 3-1

Inte en enda seger efter ordinarie matchtid – så lyder Malmös dystra facit i december.

Till mötet mot Troja-Ljungby fanns ett nytt ansikte i båset i form av nye assisterande tränaren Patrik Sylvegård.

På isen såg det däremot ut som vanligt. Mestadels segt och omständigt.

Robin Dahlström kunde ge Troja-Ljungby ledningen efter 5.37 av den första perioden, då Tim Heed satt utvisad.

Nästa mål dröjde till knappt sju minuter av den tredje perioden. Mattias Åkesson prickade in 2-0 till Troja och då spelade ingen roll att Dragan Umicevic reducerade strax därefter.

I tom bur fastställde Jacob Berglund slutresultatet till 3-1.

– Vi ville väldigt mycket, det gjorde att vi var spända i vissa situationer. Men jag är nöjd med arbetsinsatsen, säger tränaren Ulf Taavola till sydsvenskan.se.

För Malmö, som ligger på sjunde plats i tabellen, väntar nu Oskarshamn på hemmaplan i den sista matchen innan årskiftet.

Bik Karlskoga-Borås 6-0

Ett mål i den första perioden, två mål i andra och tre mål i tredje.

Så såg det ut när Karlskoga tog säsongens största seger i hemmamötet mot ett grinigt Borås.

25-årige poängsprutan Linus Persson noterades för en assist och gjorde därmed poäng för 13:e matchen i rad.

Till Jared Aulins säsongsrekord med poäng i 20 raka matcher och  Pär Arlbrandts hockeyallsvenska rekord på 21 poänggivandematcher i rad har han dock en bit kvar.

Sundsvall-Örebro 2-5

Det tog tvärstopp för formstarka Sundsvall i omstarten efter juluppehållet.

Efter den första perioden hade Henrik Björklund, som innan det inte hittat nätet sedan början av november, hunnit sätta två baljor.

Sedan klev mer vana målskyttar fram.

Johan Wiklander, Jared Aulin och Marcus Weinstock såg till att Örebro kunde gå ifrån till 5-0 innan Johan Burlin och Johan Eriksson putsade till siffrorna för Sundsvall.

Notabelt är att serieledande Örebro valde att ställa över Pär Edblom, Thomas Enström och Conny Strömberg, som anslöt till laget först under matchdagen på grund av stormen Dagmar.