Matchfakta 10/1

Washington–Colorado 2–1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-10

(0–0, 0–0, 2–1)

Tredje perioden: 1–0 (2.51) Donald Brashear 3 (Brooks Laich, Matt Bradley), 2–0 (16.01) David Steckel 4 (Boyd Gordon, Milan Jurcina), 2–1 (16.39) Marek Svatos 17 (Wojtek Wolski, Brett Clark).

Skott: 23–19 (6–4, 8–5, 9–10).

Utvisningar, Washington: 2 x 2 min, 1 x 5 min. Colorado: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 0, 0, 0, 19.05

Matchen: Inför den tredje perioden i Verizon Center hoppades båda målvakterna på att hålla nollan, men redan efter 2.51 av slutakten gjorde den inte alltför vane målskytten Donald Brashear 1-0 till Washington Capitals. Colorado Avalanche målvakt Jose Theodore, 31, var på väg mot sin första nolla på fyra år, men fick kapitulera. Med fyra minuter kvar gjorde centern David Steckel 2-0, men bortalaget reducerade bara 38 sekunder senare och skapade en dramatisk avslutning.

– Vi hade otur på målen och vi har dåligt med flyt just nu, sa Theodore till AP.

I hemmamålet svarade Olaf Kolzig för en stabil insats och han var inte alltför missnöjd med att hans nolla sprack med endast tre minuter kvar.

– Det viktigaste var att vi vann. Hade vi bara gjort ett mål så hade det varit viktigt att hålla nollan, sa Kolzig.

Avalanche coach Joel Quenneville coachade sin 800:e match och blev därmed den tredje coachen genom tiderna som gjort minst 800 matcher både som spelare och som coach i NHL. Det var första gången på fem år som Avalanche besökte Washington.

Chicago–Dallas 1–3

(1–1, 0–0, 0–2)

Första perioden: 1–0 (6.09) Robert Lang 15 (Duncan Keith, Martin Havlat) spel fem mot fyra, 1–1 (18.27) Loui Eriksson 4 (Niklas Hagman, Mike Modano) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (13.56) Stu Barnes 6 (Mike Modano, Sergei Zubov) spel fyra mot fem, 1–3 (19.42) Brenden Morrow 16 (Mike Modano) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 18–30 (6–8, 5–13, 7–9).

Utvisningar, Chicago: 5 x 2 min. Dallas: 5 x 2 min.

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 14.17

Matchen: När Dallas Stars vänsterforward Brenden Morrow visades ut med åtta minuter kvar av matchen så vädrade Chicago Blackhawks morgonluft, men utvisningen skulle visa sig vara slutet för hemmalaget. Istället för ett mål i power play så avgjorde Stars i numerärt underläge då Stu Barnes sköt ett skott som gick in via målvakten Nikolai Khabibulins högra benskydd. Morrow fastställde sedan slutresultatet i slutsekunderna efter att Blackhawks tagit ut målvakten. Veteranen Robert Lang, 37, gav hemmalaget ledningen innan Loui Eriksson, 22, kvitterade med sitt fjärde mål för säsongen. Patrick Kane – som leder poängligan för rookies – fick i den andra perioden möjligheten att göra mål på straff, men efter att ha lurat målvakten Marty Turco lyfte han pucken över mål.

Anaheim–Toronto 5–0

(2–0, 0–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (2.11) Todd Bertuzzi 7 (Mathieu Schneider, Kent Huskins), 2–0 (19.54) Corey Perry 23 (Todd Bertuzzi, Ryan Getzlaf).

Tredje perioden: 3–0 (4.16) Brandon Bochenski 1 (Todd Bertuzzi, Ryan Getzlaf), 4–0 (6.46) Doug Weight 7 (Corey Perry, Scott Niedermayer) spel fem mot fyra, 5–0 (10.00) Chris Kunitz 15 (Doug Weight, Corey Perry) spel fem mot fyra.

Skott: 24–28 (5–10, 8–9, 11–9).

Utvisningar, Anaheim: 6 x 2 min, 2 x 5 min. Toronto: 5 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min.

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 5, 0, -1, 20.06

Matchen: Toronto Maple Leafs spelade bara sin andra match på bortaplan mot Anaheim Ducks sedan 1998 (senaste mötet var 2003), men det blev verkligen inte någon kväll att minnas. Maple Leafs sköt fler skott på mål än hemmalaget, men Jean-Sebastien Giguere svarade för en stark insats och noterade karriärens 27:e nolla. Vesa Toskala däremot hade ingen lyckad kväll och räddade endast 19 av 24 skott. Todd Bertuzzi hade – till skillnad mot Toskala – en lyckad kväll och var inblandad i hemmalagets tre första mål. Ryan Getzlaf noterades för två assist och har därmed svarat för poäng i nio matcher i rad. Veteranen Doug Weight, 36, noterades för sin 700:e assist genom tiderna.