Två mål, en assist och drygt 28 minuters speltid.

Ändå kan inte Alexander Edler vara nöjd.

Vancouvers svenske back missade nämligen en straff och Minnesota vann med 5-4.

Alexander Edler.

Det var stor dramatik när Vancouver tog emot Minnesota i General Motors Place i natt. Det började dock avvaktande och efter två perioder ledde bortalaget Wild med 2-1.

Då exploderade matchen.

Och Alexander Edler.

Minnesota vände

Först assisterade Edler till Ryan Keslers 2-2-kvittering efter exakt två minuter av den tredje perioden.

16 sekunder senare slog svensken till på egen hand. Edlers skott hittade rätt bakom Minnesotas målvakt Niklas Bäckström och gav Vancouver ledningen (3-2) för första gången i matchen.

Men i mitten av perioden vände Minnesota genom två snabba mål av Kurtis Foster och Marian Gaborik.

Sedan var det dags för Alexander Edler igen.

Efter en vunnen tekning av Henrik Sedin slog den 21-årige backen till och kvitterade till 4-4 med knappt tre minuter kvar vilket också var resultatet efter ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning väntade straffar. Alexander Edler, som tidigare under säsongen avgjort ett par straffläggningar, tog den första. Hans dragskott räddades dock av Niklas Bäckström och senare i straffläggningen kunde Minnesotas Mikko Koivu avgöra.

”Positivt tecken”

Men Vancouvers coach Alain Vigneault var inte alltför ledsen trots att laget inte fick med sig båda poängen.

– Att komma tillbaka mot ett lag som spelar så bra defensivt är ett positivt tecken, sa Alain Vigneault till AP.

Alexander Edler, bördig från Östersund, har fått stort förtroende av Vigneault denna säsong. I natt spelade han 28 minuter och 33 sekunder. Endast lagkompisen Mattias Öhlund (29.26) och Minnesotas Kim Johnsson (29.02) hade mer speltid.

Edler har nu noterats för 14 poäng (fem mål, nio assist) på 51 matcher denna säsong.