Matchfakta 25/2

SkellefteåTimrå 3-4e förl (1–1, 0–1, 2–1, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-25

Första perioden: 1–0 (7.50) Miroslav Kovacik (Erik Andersson, Thomas Larsson), 1–1 (16.55) Anton Lander (Kalle Koskinen, Riku Hahl).

Andra perioden: 1–2 (8.38) Fredrik Hynning spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (3.02) Fredrik Hynning (Petr Tenkrat) spel fem mot fyra, 2–3 (17.23) Anders Söderberg (Fredrik Öberg) spel fem mot fyra, 3–3 (18.06) Lee Goren (Erik Andersson).

Fjärde perioden: 3–4 (0.19) Fredrik Hynning (Riku Hahl, Johan Backlund).

Skott: 35–13 (11–5, 14–5, 9–2, 1–1).

Utv, Skellefteå: 3x2. Timrå: 8x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 5580.

Analys: Skellefteå var i större poängnöd än gästerna som hade slutspelsplatsen så gott som klar. Men ett hårt skadedrabbat Timrå vek ändå inte ned sig utan visade upp ett imponerande försvarsspel. Sedan Timrå hade tagit ledningen med 2–1 i början av andra perioden var Skellefteå i klart spelövertag resten av matchen. Men samtidigt verkade hemmaspelarna tyngda av stundens allvar när det började lukta målchans. Skellefteå hade vunnit skotten med 34–12 efter tre perioder. Det säger en hel del om hur lysande Johan Backlunds insats var i Timrås mål. Men till slut blev trycket för stort mot honom och Skellefteå kunde kvittera i slutminuterna av tredje perioden. Tremålskytten Fredrik Hynning avgjorde för Timrå i förlängningen. (TT)

SödertäljeBrynäs 3-4 (1–3, 0–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (2.04) Alexander Sundström (Pavel Brendl) , 0–2 (13.25) Pavel Brendl (Janne Hauhtonen, Juuso Hietanen) spel fem mot fyra, 0–3 (14.47) Pavel Brendl (Jörgen Sundqvist, Andreas Dackell) spel fem mot fyra, 1–3 (18.44) Stefan Pettersson (Kristian Kudroc).

Tredje perioden: 2–3 (2.46) Tomas Kollar (Daniel Josefsson), 2–4 (5.15) Pavel Brendl (Andreas Dackell, Tommy Sjödin), 3–4 (12.12) Quinn Hancock (Linus Klasen) spel fem mot fyra.

Skott: 44–33 (12–20, 10–5, 22–8).

Utv, Södertälje: 6x2. Brynäs: 8x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 4388.

Analys: Grundserien är inte färdigspelad än, men slutspelet har redan börjat. Brynäs tog första segern på tio matcher, och man gjorde det i en tuff, intensiv och oerhört krävande match som var spännande in i det sista. Skillnaden mellan lagen var dock tydlig – det handlade om kvaliteten på avsluten, och det var Brynäs superstjärna Pavel Brendl som stod för den varan hos gästerna. Brendl gjorde tre mål och spelade fram till det fjärde. SSK var nära att komma igen, men räckte inte ända fram. (TT)