Nykomling på playoff-plats

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-22

Så gick det i övriga matcher.

Troja/Ljungby-Almtuna

Troja/Ljungby imponerar så här långt. Efter kvällens seger mot Almtuna (4-2) klättrar nykomlingen upp till en play off-plats.

Johan Berggren tog köksvägen och lirkade in 1-0 för gästerna. Men hemmalaget vände och vred matchbilden.

Matchuret stod på 14.07 när Mikael Sjöström kvitterade bakom AIS-målvakten Mark Owuya.

Almtuna som efter fyra raka segrar åkte på torsk i senaste matchen ville givetvis hitta tillbaka till sitt vinnande spel igen.

Hemmalaget hade dock flyt i avslutningarna. Niklas Enberg petade in returen på Mattias Perssons skott efter 9.13 i andra perioden, och 3-1 kom efter en försvarsmiss. Mikael Sjöström satte pucken i nät och Troja var vid tvåmålsledning inför tredje.

Jimmie Kraft reducerade i tredje och Uppsalalaget hade kontakt.

Det hjälpte ändå inte till någon poäng.

Hemmalaget slog in spiken i kistan i öppen kasse i slutsekunderna.

Mariestad-Västerås

Redan efter 1.07 rasslade det till bakom Mariestadsmålvakten Pär Åkerström. 1-0 av Niklas Olausson och en drömstart av Västerås.

Mariestad fick snabbt spela fem mot fyra utan resultat. I stället utökade gästerna sin ledning till 2-0 när Olausson spelade fram Sebastian Meijer som nöp till i power play.

Stefan ”Loppan” Hellkvist, den typiske målskytten, var nära att näta ett flertal gånger, men den här kvällen ville pucken inte in.

VIK hade en tvåmålsledning även efter två perioder.

Marcus Söderkvist ordnade 3-0 för bortalaget innan Markus Persson reducerade.

Trots övertaget blev det lite nerver i slutskedet när Christoffer Ekholm slog in 2-3 i spel fem mot fyra med tio minuter kvar.

Mariestad drog sedan på sig ett par utvisningar – då avgjorde VIK.

Fredrik Johansson blev sista målskytt i 4-2-segern.

Mariestad har nu sex raka förluster.

Huddinge-Borås

Huddinges målvakt Tom Olsson fick en svettig afton och blev utbytt efter fem insläppta puckar.

Borås var ruskigt effektivt och dödade matchen bara sju minuter in på andra perioden när Patrik Ahlstrand slog in 1-5.

Annars inledde hemmalaget skapligt och vann skotten i första perioden. Men i målprotokollet stod det 1-2 efter fullträffar av Mats Hansson och Simon Hjalmarsson.

Huddinge vann skotten även i andra . Den här gången med tydlig marginal: 17-9, men Borås vann perioden med 0-3.

Jimmy Lund slog till tidigt, 1-3. Och Joakim Andersson och Patrik Ahlstrand gjorde sedan ett varsitt mål tätt intill varandra och tvingade hemmalaget till ett målvaktsbyte.

Det hjälpte till viss del. Hemmalaget vann slutperioden med 1-0 men förlusten var ändå stor.

Huddinge har släppt in 17 mål de tre senaste matcherna och måste förbättra försvarsspelet radikalt om man inte ska komma allt för långt efter säker mark.

Båda lagen står nu på åtta poäng i botten av tabellen men Huddinge ligger före Borås på målskillnad.

Bofors-Oskarshamn

Bofors första trepoängare på sex matcher.

Hemmalaget gjorde två mål på sju skott i första perioden. Johan Bülow slog till efter 7.46 efter förarbete av Patrik Lundh.

Oskarshamn var sedan mycket nära ett kvitteringsmål flera gånger om men Bofors-målvakten Fredrik ”Grizzly” Eriksson avvärjde.

I stället fick hemmalaget chans att spela fem mot fyra. Och då kom utökningen. Andreas Sundin hade två heta chanser. Vid andra tillfället slog han in pucken i nät.

I slutsekunderna hade IKO marginalerna vid sin sida.

Numerärt överläge och delar av publiken hade börjat lämna läktarna för att köpa korv när Eetu Qvist reducerade. Tiden: 19.59.

- Vi började piggt och rejält. Vi tappade sedan och blottade oss bakåt. Med tanke på det var 2-0 smickrande, säger Bofors assisterande tränare Anders Johansson till nwt.se.

Bofors var ändå hela tiden steget före.

I mittperioden var det deras tur att göra ett sent mål. 32 sekunder före pausvilan styrde Magnus Svensson in 4-2 för hemmalaget.

Tredje perioden bjöds på fem mål (3-2) och segern kunde till slut skrivas till 7-4.

Mora-Björklöven

Femman Mora och elvan Björklöven har mer att bevisa så här långt. Båda lagen satsar på en direktplats till kvalserien, men då krävs mer.

Mora fick en pangstart och Eric Healey stötte in periodens enda mål på ett närskott efter en fantastisk sidledspassning från Stefan Mann.

Alexander Hilmersson utökade Moras ledning i andra på en målvaktsretur efter Philip Sandbergs skott.

Björklövens tränare Joakim Fagervall tog time out. Plötsligt såg gästerna ut att ha mer energi under skridskorna, och det gav utdelning, Johan Sved berg skottade in reduceringspucken från blålinjen.

Robert Kristan i Moras mål släppte dock bara in en puck bakom sig trots 32 skott mot sig och Mora vann med 2-1.

- En stabil match av oss. Vi jobbar mycket hårdare idag än vissa andra matcher, säger Moras forward Marcus Eriksson till TV 4 sport.