Supertalang FBK:s frälsare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-29

Marcus Johansson sänkte Modo

Färjestad tappade en tvåmålsledning i sista perioden.

Men Karlstadslaget åkte hem med en seger i bagaget – efter ett snyggt mål av Marcus Johansson, 18.

– Man blir ju varm i hjärtat när man ser Marcus Johansson, säger tränaren Perra Johnsson.

Två mål av Anders Bastiansen och ett av Marcus Johansson såg till att Färjestad ledde med 3–1 inför sista perioden.

Men Modo fick en kanonstart på den sista akten. Andreas Salomonsson tryckte in reduceringen och Niklas Sundström satte kvitteringen på en sargretur.

Men vändningen uteblev.

”Slängde mig”

Med knappt fyra minuter kvar förde Marius Holtet upp pucken och spelade till JVM-spelaren Marcus Johansson som trots hård uppvaktning lyckades stöta in pucken i nättaket bakom Michal Zajkowski.

– Jag såg att jag bara kunde nå pucken om jag slängde mig. Och det gick ju bra, säger Johansson till Canal plus.

”Ungdomlig entusiasm”

Modo tog ut målvakten på slutet och satsade på sex utespelare, men Färjestad höll undan.

– Vi slappnade av lite i början av tredje, men kom tillbaka till slut och gjorde en riktigt bra match, säger Johansson.

Färjestads tränare Per-Erik Johansson var naturligtvis väldigt nöjd efter matchen:

– Trots allt har vi lite rutin kvar i laget, men också mycket ungdomlig entusiasm. Man blir ju varm i hjärtat när man ser Marcus Johansson. Det var han om någon som skulle avgöra det här, säger han till TT.